Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κλειστά τα σχολεία σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο, Φλώρινα, Δομοκό , Πελασγία και Μυτιλήνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, τα σχολεία στον Δήμο Λαγκαδά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και στον Δήμο Ωραιόκαστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώθηκε, επίσης, πως λόγω της κακοκαιρίας, στις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9.00, ενώ τα σχολεία στο Βάβδο και στον Ταξιάρχη δεν θα λειτουργήσουν.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη Φλώρινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στις δύο πόλεις.

Στις 09:15 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό, όπως επίσης οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

-----------

Κλειστά τα σχολεία σε Δομοκό και Πελασγία

Φούσκωσε ο Σπερχειός που απειλεί να πλημμυρίσει τον κάμπο της Λαμίας.

Ο χιονιάς πολιορκεί τη Λαμία από χθες βράδυ. Τα συνεργεία του δήμου ήταν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα και τα ξημερώματα έριξαν αλάτι στους δρόμους για να μην παγώσει το χιόνι που θα πέσει.

Ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά από χθες το βράδυ και γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από πεζούς και οδηγούς λόγω παγετού.

Στο κέντρο της Λαμίας το θερμόμετρο το πρωί έδειχνε μόλις 1 βαθμό πάνω από το μηδέν, ενώ στα Γαλανέικα ήταν ακριβώς στους μηδέν βαθμούς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης ο υδράργυρος στη Λαμία αναμένεται να πέσει 8 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σε επιφυλακή οι Αρχές και για τον Σπερχειό, που έχει φουσκώσει και απειλεί να πλημμυρίσει τον κάμπο της Λαμίας.

Κλειστά τα σχολεία σε Δομοκό κα Πελασγία

Μετά από αίτημα του δημάρχου Δομοκού αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον ομώνυμο δήμο λόγω κακοκαιρίας. Το χιόνι που έπεσε από το πρωί στην ανατολική Φθιώτιδα έκλεισε και τα σχολεία στην Πελασγία, όπου το έχει στρώσει για τα καλά. Τα σχολεία σε όλες τις άλλες περιοχές της Φθιώτιδας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με αλυσίδες για Καρπενήσι

Από χθες το απόγευμα χιονίζει προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στο πόδι και μέχρι στιγμής τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Μόνο προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι τη σήραγγα η αστυνομία ενημερώνει ότι χρειάζονται αλυσίδες.

-----------

Κλειστά και τα σχολεία στη Μυτιλήνη λόγω χιονιά

Χιονίζει και στα βόρεια της Χίου.

Χιονίζει από το πρωί σε όλη σχεδόν τη Λέσβο, ακόμα και στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι Αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.

Μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της περιφέρειας επιχειρούν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, προκειμένου να τους κρατήσουν ανοικτούς. Με αλυσίδες γίνονται οι μετακινήσεις στα χωριά, στη βόρεια πλευρά του όρους Λεπέτυμνος στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2251350595 της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έκλεισαν σήμερα τα σχολεία στο νησί με εξαίρεση αυτά στον πρώην δήμο Μυτιλήνης. Τα σχολεία σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη.

Πριν από λίγο ξεκίνησε να χιονίζει και στη Χίο στα χωριά της Αμανής βόρεια του νησιού, χωρίς όμως μέχρι τώρα προβλήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.lamiareport.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.