Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Παχυσαρκία: Πώς να χάσεις κιλά με τον βελονισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ωτοβελονισμός και σωματοβελονισμός ως υποστηρικτικά της διαιτητικής αγωγής

Οι προτεινόμενες μέθοδοι και τεχνικές βελονισμού και ηλεκτροβελονισμού που θα προταθούν για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θεωρούνται συμπληρωματικές της διαιτητικής αγωγής, της άσκησης και της αισθητικής φροντίδας και όχι εναλλακτικές προτάσεις (δηλαδή αντί αυτών). Αυτό σημαίνει ότι ο βελονισμός έρχεται να συμπληρώσει τα κενά, να υποστηρίξει τα διαιτητικά σχήματα που χρησιμοποιούν ιατροί, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και αισθητικοί και να βοηθήσει ένα πολύπλοκο πρόβλημα υγείας των πληθυσμών του σύγχρονου κόσμου.

Όλοι οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη παχυσαρκία συμφωνούν ότι οι δρόμοι για ένα θετικό αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνουν δίαιτα, άσκηση και αισθητική φροντίδα, κυρίως όμως δίαιτα και άσκηση. Μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων και αύξηση της σωματικής δραστηριότητας θα οδηγήσουν σίγουρα την βελόνα της ζυγαριάς σε μικρότερα νούμερα. Τόσο η δίαιτα όσο και η άσκηση (αναφέρομαι στις περιπτώσεις εκείνες που η άσκηση είναι εφικτή) απαιτούν πειθαρχία. Είναι επίσης γνωστό ότι η ψυχική κόπωση ενός ατόμου που βρίσκεται σε δίαιτα είναι μεγαλύτερη από τη σωματική. Αυτός (ή αυτή) που στερείται τροφές που αγαπά και έχει συνηθίσει να τρώει από ευχαρίστηση, χρειάζεται κατ αρχήν συμπαράσταση και ψυχική υποστήριξη και στη συνέχεια σωματική στήριξη με σωστά σχεδιασμένη δίαιτα και επαρκή σωματική δραστηριότητα (κυρίως αερόβια). Δυστυχώς δεν υπάρχουν «μαγικές» μέθοδοι καταπολέμησης της παχυσαρκίας. Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι βελονισμός και δίαιτα είναι αποτελεσματικότερη θεραπεία από τη διαιτητική αγωγή μόνη της.

Ο ωτοβελονισμός και ο σωματοβελονισμός είναι δύο ειδικές τεχνικές εφαρμόζονται συμπληρωματικά με οποιοδήποτε διαιτητικό σχήμα ή προγραμμα αισθητικής και άθλησης. Υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και στόχο. Δεν αποτελούν πανάκεια, δεν βοηθούν όλες και όλους τους παχύσαρκους, δεν αλλάζουν τον μεταβολισμό, δεν αδυνατίζουν γρηγορότερα, δεν «καίνε» το περιττό λίπος, δεν αυξάνουν την αποτελεσματικότητα μιας κακής δίαιτας, δεν δίνουν μόνιμο αποτέλεσμα, δεν μειώνουν για πάντα την διάθεση για φαγητό, δεν δρουν μαγικά. Η βοήθεια που δίνουν είναι συγκεκριμένη, αναφέρεται λεπτομερώς στη συνέχεια και αξιολογήθηκε θετικά (με βάση την απώλεια βάρους, δηλαδή τον δείκτη μάζας σώματος – BMI) από το 72 % των εννιακοσίων παχυσάρκων που τις εφάρμοσαν.

Ωτοβελονισμός: Σε δύο σημεία του πτερυγίου του αυτιού (συνήθως από μια μικρή ημιμόνιμη βελόνα σε κάθε αυτί) τοποθετούνται δύο μικρές βελόνες, ειδικά κατασκευασμένες (ειδικό κράμα αντιαλλεργικού μετάλλου), μιας χρήσης που καλύπτονται με ένα λευκοπλαστ και παραμένουν στη θέση τους για 15 έως 17 ημέρες. Δεν ενοχλούν, δεν πονά η τοποθέτηση τους, είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα μετακίνησης τους στο δέρμα. Από την πρώτη ή δεύτερη το πολύ μέρα αρχίζει η αναστολή της όρεξης. Εκδηλώνεται μερική, ελεγχόμενη ανορεξία με γρήγορο αίσθημα κορεσμού μετά τις πρώτες μπουκιές. Παράλληλα απουσιάζει η διάθεση για λήψη τροφής στα μεσοδιαστήματα (το γνωστό τσιμπολόγημα) και μειώνεται η διάθεση για γλυκά. Η μέθοδος είναι σύντομη, φυσική και ανώδυνη, χωρίς καμιά απολύτως παρενέργεια. Με την τοποθέτηση των βελονών αποφασίζουμε και τη διαιτητική αγωγή που θα ακολουθήσουμε για τις πρώτες 15 ημέρες. Όσο αυστηρότερη είναι η δίαιτα τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Το πλεονέκτημα του ωτοβελονισμού είναι ότι μας επιτρέπει να επιλέξουμε μια διαιτητική αγωγή αυστηρότερη από αυτή που θα κάναμε αν παλεύαμε μόνοι μας.Ωτοβελονισμός για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Ο ωτοβελονισμός (σε τίτλους)

1. Αναστέλλει την όρεξη, ώστε το άτομο άνετα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να μπορεί να ελαττώσει τη ποσότητα της τροφής του.

2. Μειώνει το χρόνο κορεσμού. Η βασανιστική πείνα των πρώτων κυρίως ημερών προσπερνιέται άνετα και δίνεται η ευκαιρία σε οποιονδήποτε να ακολουθήσει μια αυστηρότερη διαιτητική αγωγή.

3. Ως αγχολυτικό, καταπραϋντικό και αγχολυτικό μέσο (εξισορροπεί το σύστημα διαχείρισης του στρες).

4. Στηρίζει τον οργανισμό όταν επέρχεται η κόπωση και η χαλάρωση της προσπάθειας, ώστε να μην χαθεί το αποτέλεσμα που με τόσο κόπο επιτεύχθηκε.

Ο σωματοβελονισμός: Συνοδεύει τον ωτοβελονισμό για καλύτερο αποτέλεσμα. Γίνεται χρήση ειδικών βελονών διαφόρων μεγεθών (ανάλογα με την περιοχή χρήσης και το μέγεθος της περιοχής που θα γίνει η λιποδιάλυση). Αυτές τοποθετούνται διαφορετικά σε κάθε συνεδρία στις περιοχές που βρίσκεται συσσωρευμένο το λίπος και συνδέονται ανά ζεύγη με ειδική συσκευή που διοχετεύει εναλλασσόμενο ρεύμα μεταβλητής συχνότητας (οι συσκευές είναι ειδικά κατασκευασμένες για την διέγερση του λιπώδους ιστού). Γίνεται σάρωση της περιοχής για καλύτερα και ομοιόμορφα αποτελέσματα. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι περίπου 20-25 λεπτά, με χρήση μηχανήματος ηλεκτροβελονισμού ειδικών προδιαγραφών που δημιουργεί συνθήκες εντονότερης λιποδιάλυσης. Η θεραπεία αφορά περιοχές διαφορετικές από φύλο σε φύλο. Έτσι στη γυναίκα, τοπική συσσώρευση υποδόριου λίπους έχουμε στους γλουτούς, στους μηρούς, την κοιλιακή χώρα, την εσωτερική επιφάνεια του γόνατος, την οπίσθια επιφάνεια του βραχίονα και την επιφάνεια κάτω από την κάτω σιαγόνα. Στον άνδρα, οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν την κοιλιακή χώρα, τις πλάγιες κοιλιακές περιοχές (love handles) και την πρόσθια τραχηλική χώρα. Συνεπώς ο βελονισμός εκτός από εξισορρόπηση, τόνωση και αμυντική θωράκιση του οργανισμού, μπορεί και επεμβαίνει απ’ευθείας (άμεσα) στις περιοχές αυτές.

Ο σωματοβελονισμός (σε τίτλους)

•Απαλλάσσει το άτομο από το άγχος του φαγητού

•Ρυθμίζει και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για απώλεια περιττού βάρους

•Με τη βοήθεια ειδικών συσκευών ηλεκτροβελονισμού μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων.

• Επιταχύνει (δεν γνωρίζουμε πόσο) τον ρυθμό του μεταβολισμού (αυξάνει τοπικά τη μεταβολική δραστηριότητα των λιποκυττάρων),

• Αυξάνει τη τοπική αρτηριακή άρδευση και βελτιώνει τη φλεβική παροχέτευση περιοχών του σώματος με κυτταρίτιδα.

• Επηρεάζει τον χημικό τρόπο (τις χημικές ουσίες) με τις οποίες το σώμα επικοινωνεί στον εγκέφαλο την πείνα, τη δίψα και τον κορεσμό (ορεξιογόνα και ανορεξιογόνα πεπτίδια, μεταβολισμό των λιπιδίων, μεταβολισμό της

γλυκόζης).


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.