Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Τα ελκυστικά άτομα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κόρες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άσχημα τα νέα, κυρίες. Ο Δρ Satoshi Kanazawa, εξελικτικός ψυχολόγος στο London School of Economics, λέει ότι τους ωραίους άντρες θα τους ψάχνουμε σε λίγο καιρό με το μικροσκόπιο στο χέρι.

Αυτό επειδή, σύμφωνα με μια έρευνα, την οποία έκανε για περισσότερα από 53 χρόνια, οι ελκυστικοί άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κόρες και όχι γιους. Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άντρες και δεδομένου ότι τα επόμενο χρόνια θα γεννιούνται κόρες ….καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες θα είναι δυσεύρετοι!

Μπορεί η έρευνα να σας φαίνεται περίεργη, αλλά θα σας την εξηγήσουμε.

Ο Kanazawa, ο οποίος σε παλαιότερη έρευνα του διαπίστωσε ότι οι άπιστοι άνδρες έχουν χαμηλότερο IQ, πήρε πληροφορίες από μια έρευνα σε 17.000 μωρά που είχαν γεννηθεί στη Βρετανία το Μάρτιο του 1958. Στην ηλικία των επτά, οι δάσκαλοι βαθμολόγησαν την εξωτερική τους εμφάνιση.

Όταν έφτασαν στην ηλικία των 45 ρωτήθηκαν για το φύλο των απογόνων τους. Διαπιστώθηκε ότι τα ελκυστικά άτομα έκαναν κόρες ενώ οι λιγότεροι ελκυστικοί, έφεραν στον κόσμο γιους.

Ο Kanazawa συμπληρώνει τη θεωρία του με άλλο ένα αμφιλεγόμενο «δόγμα» της ανθρώπινης εξέλιξης: δεδομένου ότι οι γονείς έχουν την τάση να περνούν στην επόμενη γενιά τα ευεργετικά γονίδιά τους και η φυσική ομορφιά είναι πιο χρήσιμη για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες, μια όμορφη μητέρα είναι λογικό να κάνει κόρη. Ομοίως, τα ζευγάρια που δεν είναι τόσο ευλογημένα στο ζήτημα ομορφιά αλλά έχουν πιο άγρια και «αθλητικά» χαρακτηριστικά, είναι λογικό να περνάνε στην επόμενη γενιά τα χαρακτηριστικά της δύναμης και της επιθετικότητας και να κάνουν γιους. Με λίγα λόγια, όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά ακόμη ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Πρώτον, τα παιδιά κρίθηκαν για την εξωτερική τους εμφάνιση στην ηλικία των 7 και ξέρουμε όλοι πολύ καλά πώς τα χαριτωμένα παιδιά δεν εξελίσσονται πάντα σε χαριτωμένους ενήλικες, και το αντίστροφο ασφαλώς.

Δεύτερον, τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και ποικίλλουν αναλόγως τον πολιτισμό και το προσωπικό γούστο του καθενός.

Ας δοκιμάσουμε όμως την αξιοπιστία της έρευνας σε διάσημα και όμορφα ζευγάρια.

Η Jennifer Garner και ο Ben Affleck και έχουν δύο κόρες. Η Demi Moore και ο Bruce Willis έχουν τρεις κόρες ενώ ο Tom Cruise με την Katie Holmes έχουν αποκτήσει μία κόρη.

Από την άλλη το ζεύγος Beckham, γνωστοί για τη λαμπερή τους εμφάνισή τους, απέκτησαν πρώτα τρεις γιους. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έκανε επίσης δύο γιους, εκτός κι αν ο Kanazawa, ισχυριστεί ότι αυτό συνέβη επειδή ο πρίγκιπας Κάρολος δεν θεωρείται… όμορφος!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.