Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αποκαθίστανται τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πού υπάρχουν θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους.

Βελτιώνεται ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να αποκατασταθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αλυσίδες απαιτούνται πλέον μόνο στο ορεινό δίκτυο της Χαλκιδικής, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, στην Πέλλα και στην εθνική οδό Κιλκίς- Ποντοκερασιάς και Κιλκίς - Ισώματος.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω του χιονιού στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Βαρβαρούσης, τα μηχανήματα βρέθηκαν στους δρόμους από τη νύχτα, ωστόσο λόγω του ατυχήματος που σημειώθηκε στον περιφερειακό, τα μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν και έτσι σχηματίστηκαν γρήγορα ουρές αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβαρούση, καθυστερήσεις υπήρξαν νωρίς το πρωί και στην περιοχή της Καρδίας αλλά και στο Ωραιόκαστρο, ωστόσο τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή και απευθυνόμενος στους οδηγούς συνέστησε να ακολουθούν με προσοχή τις οδηγίες της τροχαίας.

Από την πλευρά του, ο δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των αστέγων στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, θα παραμείνουν προσβάσιμοι και διαθέσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι του 4ου και 5ου ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42, τηλ. 2310 212002 και 2310 245242 - Αλεξανδρείας 27, τηλ. 2310 820110 και 2310 863038) ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Τα συγκεκριμένα παραρτήματα του Κ.Α.Π.Η. θα παραμείνουν ανοικτά κατά τις ώρες 08.00 έως 19.00 και θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη διάρκεια του έτους:

· Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811) από 17.00 έως την επομένη ημέρα 11.00 και

· Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938) από 10.00 έως 20.00.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.