Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ηλεία: Νέα προσφορά αγάπης σε ΑμεΑ στον Πύργο - Οικογένεια αγόρασε αμαξίδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο κύκλος της προσφοράς και της αλληλεγγύης διευρύνεται για το Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας. Μετά την δωρεά επαγγελματία από τον Πύργο προς ένα παλικάρι με αναπηρία, ενός αμαξιδίου για τις μετακινήσεις του, μια οικογένεια ακολούθησε το ίδιο παράδειγμα και προσέφερε επίσης ένα αμαξίδιο αρκετά μεγάλης αξίας, σε έναν άλλο νέο του Πύργου με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ηλεία: Νέα προσφορά αγάπης σε ΑμεΑ στον Πύργο - Οικογένεια αγόρασε αμαξίδιο Ιδιώτες κάνουν αυτό που δυσκολεύεται να κάνει το κράτος

Η παράδοση έγινε το πρωί της Δευτέρας στο κατάστημα Health Way, όπου είχε παραγγελθεί και τα μέλη του συλλόγου δεν έκρυψαν την ικανοποίηση και τη συγκίνησή τους για την ανταπόκριση που υπάρχει στις προσπάθειές τους.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Παντελής Παπαναγιώτου, «αυτή η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, με συγκινεί γιατί μας δείχνει πως η προσπάθεια που γίνεται έχει «ριζώσει» σε τοπικό επίπεδο. Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε ένα ακόμα μέλος του συλλόγου μας.

Αποδεδειγμένα του προσφέρουμε μια ανάσα ζωής μέσα από την αγάπη και την προσφορά μελών της κοινωνίας μας. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και είναι σα να έχουμε δεχθεί εμείς αυτό το «δώρο». Ένα παιδί θα αποκτήσει επικοινωνία με το περιβάλλον, κάτι που έχει τόσο πολύ ανάγκη και θα αλλάξει η ποιότητα ζωής του. Ελπίζουμε να βρεθούν και άλλοι μιμητές.

Ο σπόρος που φυτέψαμε έχει ανθίσει στις καρδιές των ανθρώπων. Τέτοιες ενέργειες φωτίζουν την καθημερινότητα και τη ζωή μας και δίνουν δύναμη και ελπίδα σε εμάς να συνεχίσουμε το έργο μας. Εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας όπως αυτή με τη συλλογή με τα καπάκια μαζί με τους Ηλειοτέχνες».

Παράλληλα ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη του συλλόγου και ευχήθηκε να έχει υγεία ο κόσμος ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για τέτοιες προσφορές. «Βλέπουμε όμως πως τα πράγματα χειροτερεύουν και πρέπει όλοι μαζί στο πλαίσιο της αλληλεγγύης να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο» σχολίασε.
Ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Παπανικολόπουλος, τόνισε πως πολύ γρήγορα βρέθηκε δεύτερος χορηγός για τις ανάγκες του συλλόγου, μια συμπολίτισσά μας με το σύζυγό της. «Πήραν στο Νίκο ένα πανάκριβο λόγω των αναγκών του αμαξίδιο, καθώς ο ίδιος με το επίδομα της Πρόνοιας δεν μπορεί να το αγοράσει, ούτε έχει τέτοιες παροχές. Όταν χάλασε το δικό του αμαξίδιο, αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα στο σπίτι του. Με την κίνηση της συμπολίτισσας, θα καταφέρει να βγει και πάλι έξω…»

Τέλος η Χρύσα Γαλανοπούλου εκπρόσωπος του καταστήματος Healthway, ανέφερε ότι «ως επιχείρηση συνεχίζουμε και στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία. Θα είμαστε πάντα κοντά στους σε οτιδήποτε χρειαστούν».
Να σημειωθεί πως οι δράσεις με τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών με σκοπό να εξασφαλιστούν χρήματα για την αγορά και άλλων αμαξιδίων για άτομα με κινητικά προβλήματα συνεχίζεται από το σύλλογο σε συνεργασία με άλλους φορείς.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.