Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο άστεγος που ψάχνει δουλειά μέσω Twitter

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είναι σαν να είμαι κολλημένος στη λάσπη».

Ο «Race C Calmer» είναι ένας άστεγος και άνεργος άνδρας που διδάσκει τους περαστικούς πώς να χαμογελούν. Την ιστορία του δημοσιοποίησε στο boredpanda μια νεαρή δημοσιογράφος, η Alex, που όπως λέει τον συνάντησε ψάχνοντας για «Ήρωες στο δρόμο». Σταματάει κόσμο στο δρόμο, φτιάχνει τα «πορτραίτα» τους και καταγράφει την ιστορία τους.

Έτσι συνάντησε και τον άστεγο άνδρα ο οποίος της κίνησε την περιέργεια γιατί δεν ζητούσε χρήματα, αλλά έψαχνε για μια δουλειά χρησιμοποιώντας μάλιστα το Twitter. Κανείς δεν γνωρίζει τη δύναμη της θετικής ενέργειας από κάποιον που έχει περάσει την κατάθλιψη σύμφωνα με τη δημοσιογράφο. Μετά από 20 χρόνια ανεργίας λόγω προβλημάτων με την όρασή του, ο Ian άρχισε να παθαίνει κατάθλιψη.

«Είναι σαν να μην είσαι σε θέση να πας ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Είσαι κολλημένος. Όπως είναι σαν να είσαι κολλημένος στη λάσπη. Δεν μπορείς να μετακινηθείς κι όταν προσπαθείς να μετακινηθείς είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα. Είναι σαν να είσαι σε μια σήραγγα, χωρίς κανένα όραμα», λέει ο ίδιος περιγράφοντας τα όσα έχει ζήσει.

Αποφάσισε να φύγει από το Portsmouth και να βρει «το φως στο τέλος του τούνελ», όπως λέει ο ίδιος. Έχει αλλάξει το όνομά του σε «Race C Calmer» και όπως αποκαλύπτει έχει μάθει πώς να μεσολαβεί, να ελέγχει το σύνολο των συναισθημάτων του και να είναι πιο ευτυχισμένος εσωτερικά. Ενθαρρύνει μάλιστα τους ανθρώπους να χαμογελούν, γράφοντας μηνύματα σε χαρτόνι και πιστεύει ότι θα βρει μια δουλειά στην οποία θα μπορεί να συνεχίσει να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

«Το λουλούδι δεν το παρατηρεί κανείς μέχρι να ανθίσει. Περιμένω να ανθίσει και νομίζω ότι σήμερα θα είναι μια τέτοια ημέρα ανθισμένη», λέει ο ίδιος δηλώνοντας πλέον αισιόδοξος για τη ζωή. «Καλά Χριστούγεννα. Χαμογελάστε επειδή είστε εσείς και είστε φοβεροί», γράφει σε ένα χαρτόνι του, ενώ σε ένα άλλο δημοσιεύει τη διεύθυνσή του στο Twitter ψάχνοντας όπως λέει μια δουλειά που να έχει επαφή με άλλους ανθρώπους ώστε να τους κάνει ευτυχισμένους με το χιούμορ και το χαρακτήρα του.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.