Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τι κλέβουν περισσότερο οι θαμώνες από ένα εστιατόριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πετσέτες, μαχαιροπίρουνα ακόμα και αγάλματα.

Οι πελάτες εστιατορίων, έχουν μακριά… χέρια και όχι για να πιάνουν τη σαλάτα στην άλλη άκρη του τραπεζιού. Προ ημερών, ο αμερικανός δημοσιογράφος Richard Johnson, είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι οι θαμώνες αποχωρούν από τα εστιατόρια παίρνοντας μαζί τους ως «σουβενίρ» ασημένιους μύλους αλατιού και πιπεριού, από το Polo Bar στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε ο Ralph Lauren.

Η διοίκηση του εστιατορίου, θορυβήθηκε με το συμβάν, αλλά το να έρχονται αντιμέτωποι με τους πελάτες δεν είναι σαφώς κάτι ευχάριστο οπότε όπως λέει και ένας σερβιτόρος «δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Σε ένα συριακο-ινδικό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, ο συν-ιδιοκτήτης Abishek Sharma επίσης δεν εγκαλεί όσους πελάτες αποχωρούν με τις χάλκινες κούπες του. «Προτιμούμε να έχουμε πελάτες που φεύγουν ευχαριστημένοι από εδώ, παρά να κάνουμε σκηνή», είπε στους New York Post. «Μια γυναίκα πήρε οχτώ ολόκληρα σερβίτσια…», λέει ο μάνατζερ του «21», Avery Fletcher. «Η εγγονή της τα βρήκε στα πράγματά της όταν απεβίωσε και μας τα έστειλε όλα πίσω με μια επιστολή όπου μας ζητούσε συγνώμη».

Υπάρχουν άλλοι που νομίζουν ότι τους επιτρέπεται να κρύψουν διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα που παίρνουν σπίτι τους μετά από έναν γάμο, για παράδειγμα. Στο φανταχτερό ιταλικό εστιατόριο «Alfredo 100», τα διακοσμητικά τσίλι Καλαβρίας, πάντα φαίνεται να εξαφανίζονται από τα τραπέζια…


Οι χάλκινες κούπες του ινδικού εστιατορίου

«Μια θαμώνας, θεώρησε σωστό να πάρει μια λινή πετσέτα από το τραπεζάκι τροφοδοσίας, κατά την έξοδό της από το εστιατόριο», λέει ο μάνατζερ του «Strip House», Tom Brown. «Το πρόβλημα ήταν ότι έριξε τα υπόλοιπα στο πάτωμα, έτσι όλοι στην αίθουσα άρχισαν να την κοιτάζουν. Αλλά ακόμα και αυτό, δεν τη σταμάτησε από το να πάρει την πετσέτα», συμπλήρωσε.

Δεν είναι μόνο τα μικρά αντικείμενα που «εξαφανίζονται» από το τραπέζι. Τον περασμένο Ιούνιο, το άγαλμα που στόλιζε την είσοδο του «Spotted Pig» στην οδό West 11th Street, απλά χάθηκε ένα βράδυ- χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό.

«Είχαμε κάμερες έξω από το εστιατόριο και είδαμε έναν τύπο να προσπαθεί να το αρπάξει ώσπου τελικά το κατάφερε και το άγαλμα έπεσε από τη θέση του και το κουβάλησε, αλλά δεν μπορέσαμε να δούμε το πρόσωπό του», είπε ο συν- ιδρυτής του «Spotted Pig», Mario Batali.

Όσο και να φαντάζει περίεργο, υπάρχουν θαμώνες που κλέβουν μέχρι και οικογενειακές φωτογραφίες που κοσμούν τοίχους εστιατορίων, όπως έγινε και στο εστιατόριο «Bobo».

Υπάρχουν θαμώνες εστιατορίου που «εξαφανίζουν» τις πετσέτες και τα μαχαίρια του «Strip House»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.