Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Δικαιώθηκε σπουδαστής ΙΕΚ από το Συνήγορο Καταναλωτή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Του επέστρεψαν τελικά τα χρήματα που είχε καταβάλλει, λόγω διακοπής των σπουδών του.

Στο Συνήγορο του Καταναλωτή απευθύνθηκε ένας σπουδαστής ΙΕΚ ζητώντας να δικαιωθεί μιας και το Ίδρυμα δεν δεχόταν να του επιστρέψει δίδακτρα που είχε προκαταβάλει.

Συγκεκριμένα ο σπουδαστής γράφτηκε στο πρώτο εξάμηνο εκπαιδευτικού προγράμματος στο Ι.Ε.Κ., αλλά του ζητήθηκε η προεξόφληση των διδάκτρων που αντιστοιχούσαν σε ολόκληρο το πρώτο έτος των σπουδών (δύο εξάμηνα). Στα μισά του πρώτου εξαμήνου, όμως, αναγκάστηκε, για προσωπικούς λόγους, να διακόψει τις σπουδές του και, ως εκ τούτου, ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για το 2ο εξάμηνο, αφού δεν επρόκειτο να το παρακολουθήσει.

Το Ι.Ε.Κ. αντιπρότεινε είτε την αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος, είτε τη συνέχισή του εξ αποστάσεως, γεγονός που δεν ικανοποίησε τον σπουδαστή, δεδομένου ότι η διακοπή των σπουδών του είχε οριστικό χαρακτήρα.

Η Αναπληρώτρια Συνήγορος Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη παρενέβη, επισημαίνοντας προς το Ι.Ε.Κ. ότι η πρακτική που ακολούθησε, εγγράφοντας τον σπουδαστή για ολόκληρο το διδακτικό έτος και ζητώντας από αυτόν την προεξόφληση του συνολικού ποσού των αντίστοιχων διδάκτρων δεν είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό Λειτουργίας Ι.Ε.Κ. (Υ.Α. 5954/2014 Β' 1807) και του συνέστησε την ικανοποίηση του αιτήματος του καταναλωτή.

Το Ι.Ε.Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στη σύσταση της Αρχής και προχώρησε άμεσα στην επιστροφή του χρηματικού ποσού στον σπουδαστή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.