Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πώς να μην ξεκινήσετε τη μέρα με hangover

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μερικές φορές υπάρχουν μέρες, που μπορεί να τύχει κάποια έξοδος και το αλκοόλ παράλληλα να έχει την… τιμητική του! Τι γίνεται, όμως, όταν η επόμενη μέρα ξεκινάει με ένα ενοχλητικό hangover;

Επειδή το «μέτρον άριστον» συνήθως δεν είναι μια τακτική που ακολουθείται συχνά, ειδικοί από όλο τον κόσμο δίνουν τέσσερις απλές συμβουλές για να μην το παρακάνετε!

1. Φαγητό και πολύ νερό

Πριν από οποιαδήποτε έξοδο, θα πρέπει να καταναλώσετε ένα πλήρες γεύμα και ικανή ποσότητα νερού, ώστε ο οργανισμός σας να είναι ενυδατωμένος. «Ένα καλό γεύμα και κατανάλωση νερού πριν αλλά και τη διάρκεια της βραδιάς είναι καλή ιδέα γιατί καθυστερείται η απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό» λέει ο Ντον Χέσρουντ από το αμερικανικό νοσοκομείο Mayo.

2. Ξεκινήστε τη βραδιά με… πλάνο

«Όταν οι άνθρωποι ξεκινούν να πίνουν χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό τους, τότε είναι επικίνδυνο» λέει ο ειδικός, και συνεχίζει: «Καθώς οι άνθρωποι πίνουν και επηρεάζονται από το αλκοόλ αισθάνονται χαλάρωση, αισθάνονται όμορφα –τότε είναι που οι αντιστάσεις πέφτουν». Και τι προτείνει; «Πλάνο» αναφέρει και προτρέπει γυναίκες και άντρες από ένα έως τρία ποτά ανάλογα με τις... αντοχές τους.

3. Καταναλώστε νερό ή κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ ανάμεσα στα ποτά σας

Το αλκοόλ οδηγεί σε αφυδάτωση. Έτσι, η κατανάλωση νερού και κατά τη διάρκεια της βραδιάς είναι απαραίτητη για να μην ξυπνήσετε την επόμενη ημέρα με hangover. «Δοκιμάστε να πιείτε και ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ ανάμεσα στα ποτά σας» προτείνει ο Δρ. Χένσρουντ.

4. Μην πάρετε ασπιρίνη!

Μετά από μια βραδιά υπερκατανάλωσης αλκοόλ, αρκετοί άνθρωποι σπεύδουν να πάρουν μια ασπιρίνη ή παυσίπονο για να μην ξυπνήσουν με πονοκέφαλο. «Μην το κάνετε!» τονίζει ο κ. Χένσρουντ, καθώς ο συνδυασμός των φαρμάκων αυτών με το αλκοόλ μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Και τι να κάνετε; «Πιείτε και άλλο νερό» απαντά το ειδικός.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.