Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Αλλάζει ο περιοδικός πίνακας της Χημείας - Προστίθενται 4 νέα στοιχεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα βιβλία Χημείας σε όλο τον κόσμο φαίνεται ότι θα πρέπει να αλλάξουν: η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) αναγνώρισε και επίσημα τέσσερα νέα χημικά στοιχεία, με τα οποία συμπληρώνεται η έβδομη γραμμή του Περιοδικού Πίνακα.

Τα τέσσερα στοιχεία ανακαλύφθηκαν από Ιάπωνες, Ρώσους και Αμερικανούς επιστήμονες. Μετά την έγκρισή τους στα τέλη του 2015 από τη Διεθνή Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας, συμπληρώνουν την ημιτελή, ως τώρα, έβδομη περίοδο του περιοδικού πίνακα.

Πρόκειται για τα στοιχεία με τις προσωρινές ονομασίες ουνούντριο, ουνουνπέντιο, ουνουνσέπτιο και ουνουνόκτιο και ατομικούς αριθμούς 113, 115, 117 και 118.

Ειδικά το μέταλλο με την προσωρινή ονομασία ουνούντριο και ατομικό αριθμό 113, θεωρείται ξεχωριστό καθώς είναι το πρώτο που ανακαλύπτεται από Ασιάτες επιστήμονες, και ειδικότερα την ομάδα του Ινστιτούτου Riken.

Φανερά ενθουσιασμένοι, οι Ιάπωνες χαρακτήρισαν την αναγνώριση ως «το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο των επιστημόνων» και ανακοίνωσαν πως ήδη σκοπεύουν να διερευνήσουν «την αχαρτογράφητη περιοχή του στοιχείου 119 και των επόμενων».

Και τα τέσσερα νέα χημικά στοιχεία είναι τεχνητά, που σημαίνει πως δεν συναντώνται στη φύση, υπερβαρέα και ασταθή.

Οι ομάδες που τα ανακάλυψαν θα κληθούν να τους προσδώσουν μόνιμες ονομασίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.