Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πόσο συχνά τσεκάρουμε το κινητό μας μέσα στη μέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα έρευνα για τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κολλημένοι με τα κινητά μας τηλέφωνα. Είναι το πρώτο πράγμα που πιάνουμε στα χέρια μας, το πρωί όταν ξυπνάμε και το τελευταίο το βράδυ, όταν πάμε για ύπνο. Φυσικά κατά τη διάρκεια της ημέρας το τσεκάρουμε αρκετές φορές.

Αλλά τώρα, νέα έρευνα αποκαλύπτει ακριβώς πόσο συχνά ελέγχουμε το κινητό μας τηλέφωνο.

Ειδικότερα η εταιρία συμβούλων Deloitte πραγματοποίησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 άτομα ηλικίας 18 - 74 από 30 χώρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου οι μισοί από εμάς ρίχνουμε ένα βλέφαρο στο κινητό μας τηλέφωνο περίπου 25 φορές την ημέρα! Αυτό σημαίνει ότι ελέγχουμε τη συσκευή μας περίπου 1,5 φορές κάθε ώρα που περνάει.

Όσο για το πρωινό ξύπνημα; Περίπου το 17% των ανθρώπων ελέγχουν το κινητό τους τηλέφωνο μόλις ξυπνήσουν ενώ το 43% το κάνει στο πρώτο πεντάλεπτο!

Αυτό φυσικά συμβαίνει επειδή το κινητό τηλέφωνο δεν είναι πλέον μια απλή συσκευή ώστε να καλέσουμε κάποιον σε μια ώρα ανάγκης, αλλά έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για τις απλές έως και τις πιο σύνθετές λειτουργίες του.

Σκεφτείτε λίγο την καθημερινότητά σας. Τι κάνετε όση ώρα περιμένετε την παραγγελία σας σε μια καφετέρια ή στις μετακινήσεις σας στο μετρό ή ακόμη και σε στιγμές αμηχανίας; Ίσως ήρθε η ώρα να απεξαρτηθείτε από αυτή τη κακή συνήθεια!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.