Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Οι περιπέτειες του ζευγαριού που έγιναν «μουσείο σαφάρι» στο Κάνσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γύρισαν στην πατρίδα τους με 3.000 φωτογραφίες και 45 χιλιόμετρα φιλμ!

Φωτογράφοι, εξερευνητές, φυσιολάτρες και συγγραφείς, οι Martin and Osa Johnson από τις ΗΠΑ γύριζαν την ανατολική και κεντρική Αφρική, τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και το Βόρνεο μελετώντας την άγρια ζωή και βιντεοσκοπώντας τα ταξίδια τους από το 1917 έως το 1936.

Επιστρέφοντας στο σπίτι τους είχαν πια περισσότερες από 3000 φωτογραφίες και 45 χιλιόμετρα φιλμ!

Το ζευγάρι, δεινοί κυνηγοί και οι δύο, έφεραν τη γνώση τους για τις άγνωστες σε πολύ κόσμο περιοχές των ταξιδιών τους, πίσω μαζί τους, και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τον κόσμο.

Τέσσερις μήνες μετά την επιστροφή τους, ταξίδευαν στο Burbank της Καλιφόρνια αεροπορικώς όταν το αεροσκάφος τους κατέπεσε με αποτέλεσμα ο Martin να σκοτωθεί. Παρά τα σοβαρά τραύματά της, η Osa επιβίωσε.

Αναρρώνοντας έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Έγραψε πολλά βιβλία- ανάμεσά τους το διάσημο «I Married Adventure» στο οποίο αποκαλύπτει τις περιπέτειές της με τον σύζυγό της.

Έδωσε διαλέξεις και παρουσίασε το οδοιπορικό της με τίτλο «African paradise» στο Horace Bushnell Memorial Hall του Hartford το 1942.

Μετά το θάνατό της από καρδιακή προσβολή στη Νέα Υόρκη το 1953, η Osa τάφηκε δίπλα στον Martin, στον ίδιο δρόμο όπου είχε γεννηθεί το 1894.

Η μητέρα της Belle Leighty, η αδελφή του Martin Freda Cripps και το Chanute Chamber of Commerce επισήμως άνοιξαν το «Martin and Osa Johnson Safari Museum» το 1961, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί έως σήμερα στο Κάνσας.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.