Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Το πιο ακριβό ακίνητο στον κόσμο πουλήθηκε για 301 εκατ. δολάρια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θαυμάστε το εκπληκτικό Chateau Louis XIV.

Το πιο ακριβό ακίνητο που πουλήθηκε ποτέ είναι το εικονιζόμενο παλάτι του Λουδοβίκου του 14ου, για το οποίο δόθηκαν 301 εκατομμύρια δολάρια!

Το Chateau Louis XIV ολοκληρώθηκε- με τη σημερινή μορφή του- το 2011 και διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά, τα έπιπλα και τη διακόσμηση ενός πολυτελούς παλατιού του 17ου αιώνα.

Βρίσκεται έξω από το Παρίσι, ανάμεσα στις Βερσαλίες και το Marly-le-Roi και με το αντίτιμό του άφησε στη δεύτερη θέση οικία στο Λονδίνο που είχε πουληθεί έναντι 221 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν την πώληση, το ακίνητο πέρασε σε αγοραστή από τη Μέση Ανατολή με τη διαμεσολάβηση της εταιρείας Christie’s International Real Estate.

Το παλάτι διαθέτει πολυτελή μπάνια, υπόγειο χώρο διασκέδασης, κελάρι, γήπεδο σκουός, home cinema ακόμα και ένα υποβρύχιο δωμάτιο με ψάρια να κολυμπούν πίσω από τους διαφανείς τοίχους!

Διαθέτει πινελιές χρυσού, μαρμάρινα δάπεδα και τοιχογραφίες.

Η περιοχή στην οποία χτίστηκε το Chateau Louis XIV, όπως είναι σήμερα, καλυπτόταν από γεωργικές εκτάσεις και καστανιές. Αυτές «εκκαθαρίστηκαν» τον 180 αιώνα και σκάφτηκαν. Εκείνη την εποχή ο Λουδοβίκος ο 14ος αποφάσισε να φτιάξει ένα παλάτι στο Marly-le-Roi, όπου θα μπορούσε να αποσυρθεί.

Το 1888, ο τότε ιδιοκτήτης Charles-Emile Clerc γκρέμισε τα κτήρια που διατηρούνταν από την εποχή του Λουδοβίκου.

Τελικά το 2008 ο Emad Khashoggi αποφάσισε να αναλάβει μια δύσκολη αποστολή: εμπνευσμένος από την αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα, ανακαίνισε το ακίνητο σύμφωνα με την ευγενή κληρονομιά του.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.