Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευόπουλος: Καμία σχέση το σύμφωνο συμβίωσης με την υιοθεσία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις επί του νομοσχεδίου προανήγγειλε ο υπουργός.

Το σύμφωνο συμβίωσης εξ αρχής ήταν σαφές ότι δεν έχει σχέση με την υιοθεσία παιδιών, τόνισε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega. Ο ίδιος προανήγγειλε, ωστόσο, διευκρινίσεις επί του νομοσχεδίου ενόψει της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη.

«Η συζήτηση που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ανέδειξε κάποια ενδιαφέροντα θέματα και πραγματικά σε ορισμένα σημεία έχω σκοπό να κάνω κάποιες παρεμβάσεις ώστε να διευκρινιστούν αυτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την εκτίμησή μου δεν πρόκειται για διορθώσεις, πρόκειται απλώς για διευκρινίσεις. Στο σύμφωνο συμβίωσης για παράδειγμα, εξαρχής ήταν σαφές ότι δεν έχει σχέση με την υιοθεσία. Αλλά επειδή υπήρξαν κάποιες αμφισβητήσεις γι' αυτό, παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου δεν ήταν δικαιολογημένες, μπορούμε να κάνουμε μια αναδιατύπωση στην οποία να φαίνεται ότι δεν ρυθμίζει σχέσεις τεκνοθεσίας», σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι το σύμφωνο ρυθμίζει μόνο τις σχέσεις των μερών μεταξύ τους, «πάντως η διατύπωση η οποία αύριο θα ανακοινωθεί θα το καθιστά αυτό σαφέστερο».

Ο γάμος, είπε ο υπουργός, θέλει έναν θρησκευτικό τύπο και το γεγονός ότι καταχωρείται στο ληξιαρχείο το σύμφωνο συμβίωσης «δεν σημαίνει ότι υπάρχει θρησκευτικός τύπος». Ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται αυτή τη στιγμή γάμος ομοφύλων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ωστόσο ότι στο μέλλον θα λειτουργήσει επιτροπή που θα εξετάσει το οικογενειακό δίκαιο στο σύνολό του αλλά και το ενδεχόμενο της εισαγωγής του θεσμού της τεκνοθεσίας και στο σύμφωνο συμβίωσης.

Έσπευσε να σημειώσει ότι η λέξη «θα εξετάσει δεν προδικάζει τίποτα σημαίνει ότι "θα περιμένουμε να δούμε τι θα πει η επιτροπή των ειδικών, θα κάνουμε στη συνέχεια έναν διάλογο και κοινωνικό και ευρύτερο" και "θα καθορίσουμε τη στάση μας στο μέλλον».

Έκανε λόγο για «θεσμική τομή» της κυβέρνησης με την εισαγωγή του συμφώνου συμβίωσης και μεταξύ των ομοφύλων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.