Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Έκτακτη προσγείωση στην Κένυα για αεροπλάνο της Air France

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο.

Πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση στην πόλη-λιμάνι της Κένυας Μομπάσα αφού το πλήρωμα ενημέρωσε τον πιλότο για ένα ύποπτο δέμα που εντόπισε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κένυα.

Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς, 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

«Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό και τη DCI (Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών) εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά», δήλωσε ο Μπόινετ.

Σε ανακοίνωσή της η Air France ανέφερε πως για προληπτικούς λόγους όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες.

«Τη φροντίδα τους έχει αναλάβει το προσωπικό εδάφους στο αεροδρόμιο της Μομπάσα και θα τους παρασχεθεί διαμονή. Έρευνα διεξάγεται από τις αρχές προκειμένου να ταυτοποιηθεί η πηγή της απειλής», ανέφερε.

Η εταιρία ανέφερε ότι καταβάλλει προσπάθειες για τη μεταφορά των επιβατών και ότι στέλνει ένα άλλο αεροπλάνο στη Μομπάσα για την επιστροφή τους στο Παρίσι.

«Αυτή η πτήση Μομπάσα-Παρίσι προγραμματίζεται να φύγει αργά το απόγευμα της Κυριακής, 20 Δεκεμβρίου», ανέφερε.

Η Πολιτική Αεροπορία της Κένυας ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως το πρόγραμμα των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Μομπάσα έχει αλλάξει λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.