Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Εκατό πυρκαγιές μαίνονται στη βορειοδυτική Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε συναγερμό η περιοχή των Αστουριών.

Περισσότεροι από 230 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην Ισπανία για να αντιμετωπίσουν περίπου εκατό πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή των Αστουριών (βορειοδυτική Ισπανία), ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που δεν έχουν κάνει λόγο για θύματα.

«Περίπου εκατό πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των πυροσβεστών της αυτόνομης περιοχής των Αστουριών.

«Διακόσιοι τριάντα πυροσβέστες των Αστουριών βρίσκονται επί του πεδίου αυτή την ώρα, καθώς και μέλη της πολιτοφυλακής, εθελοντές της πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι των δήμων και μέλη της στρατιωτικής μονάδας έκτακτης ανάγκης (UMI)», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, αρνούμενη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προκειμένου «να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές, που ξέσπασαν ταυτόχρονα, με περισσότερες από 100 ενεργές εστίες», η στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης (UMI, μονάδα διάσωσης του ισπανικού στρατού), απέστειλε επί τόπου «έναν λόχο εκατό ανδρών», εξοπλισμένων με «δεκατέσσερις αυτόματες αντλίες», εξήγησε η Υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων του πριγκιπάτου των Αστουριών (SEPA), σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα της.

Οι πυρκαγιές επηρεάζουν κυρίως το βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής και ιδιαίτερα την περιοχή Ελ Φράνκο όπου «πέντε κατοικίες και ένα ιπποστάσιο έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά», σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ στις 22:30.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην αυτοκινητόδρομο Α-8 στην περιοχή αυτή, λόγω του πυκνού καπνού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι καιρικές συνθήκες, με τις αυξημένες θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, περιπλέκουν τις εργασίες της κατάσβεσης», ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.