Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τι φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η ελπίδα για το μέλλον στην Ελλάδα του 2015.

Οι Έλληνες κατατρύχονται από δεκάδες φόβους, τους οποίους εκφράζουν και για το 2016. Εμφανέστατη απόδειξη ότι οι δυσκολίες των τελευταίων ετών, αλλά και πιο πρόσφατες, έχουν εντυπωθεί ήδη στη συλλογική συνείδηση.

Τις φοβίες και τις ανησυχίες των Ελλήνων συνοψίζει πρόσφατη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων, Interview, με τίτλο «Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Βαρομέτρου, πάνω από επτά στους δέκα συμπολίτες μας βιώνουν ανησυχία για ζητήματα που άπτονται τόσο της εγχώριας όσο και της εξωτερικής επικαιρότητας.

Όσο για τις κύριες ανησυχίες τους όπως διαμορφώνονται από το σχετικό ερωτηματολόγιο, αφορούν, κυρίως, την ύφεση και, ουσιαστικά, την εξέλιξη της αγοράς, της κατανάλωσης και του οικονομικού δυναμικού της χώρας, και το μέλλον των παιδιών και των νέων, όπου σημειώνεται ποσοστό της τάξης του 83% και του 82%, αντιστοίχως.

«Ισοβαθμία» σημειώνεται στους φόβους για την κρίση χρέους, αλλά και για το ζήτημα των προσφυγικών ροών, το οποίο ανέκυψε δραστικά στην ελληνική και ευρωπαϊκή επικαιρότητα, για τα οποία ανησυχία εκφράζει το 77% των ερωτηθέντων.

Εξάλλου, στο 73% κυμαίνονται οι φόβοι για την εργασία τόσο σε μισθωτούς όσο και σε ελεύθερους επαγγελματίες και στο 70% η ανησυχία για την άνοδο στην πολιτική σκηνή, αλλά και την κοινωνική πραγματικότητα (σ.σ.: σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο) ακραίων και εξτρεμιστικών μορφωμάτων. Επίσης, εκφράστηκαν ανησυχίες για τα ζητήματα εγκληματικότητας και ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή κατοικίας τους (58%) και για την υγεία και περίθαλψη στη χώρα (62%). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 500 ατόμων άνω των 18 ετών την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου.

(Πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση):




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.