Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Καρκινοπαθής πέθανε από υπερβολική χημειοθεραπεία «κατά λάθος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σύντροφός του ζητά αποζημίωση 135.000 ευρώ.

Την τραγική κατάληξη ενός άνδρα που έπασχε από καρκίνο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Mirror. Ο 49χρονος Robert Trivett επισκέφτηκε αρχικά το γιατρό του μετά από χρόνιο πόνο στην πλάτη νομίζοντας ότι είχε ισχιαλγία. Ωστόσο αργότερα διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση δύο όγκων από την πλάτη του. Η εγχείρηση πήγε καλά, αλλά πέθανε μία εβδομάδα μετά... από υπερβολική δόση χημειοθεραπείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας..

Καρκινοπαθής πέθανε από υπερβολική χημειοθεραπεία «κατά λάθος»

Η σύντροφος του, η 50χρονη Amanda Goodwin, σχεδιάστρια κοσμημάτων, είπε: «Εγώ απλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι πήραν Robert μου. Έμοιαζε καλά, ήταν πραγματικά όμορφος. Με πήραν μαζί του. Πήραν τη ζωή μου». Η Amanda τώρα απαιτεί αποζημίωση ύψους 100.000 λιρών (ήτοι περίπου 135.000 ευρώ) από το νοσοκομείο αφότου έλαβε μια επιστολή απολογίας σύμφωνα με την οποία ο Robert είχε «λάβει μεγαλύτερη δόση χημειοθεραπείας απ' ό,τι προβλεπόταν».

Το ζευγάρι ζούσε μαζί για 11 χρόνια. Ο Robert που ήταν οικοδόμος, έκανε την εγχείρηση σε ένα νοσοκομείο στο Μπρίστολ για να αφαιρέσει τους δύο όγκους από την πλάτη του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία. Τα πόδια του άρχισαν να πρήζονται και είχε διάρροια. Τελικά κατέληξε τον Απρίλιο. Η Amanda μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι ήταν καλά μέχρι που μεταφέρθηκε στο άλλο νοσοκομείο».

Μια μέρα μετά το θάνατό του, έλαβε μια επιστολή με την οποία της ζητούσαν συγνώμη για ό,τι είχε συμβεί στον Robert. Στην επιστολή, ο γενικός διευθυντής της αιματολογικής και του ογκολογικού κέντρου δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Τα γεγονότα για το τι συνέβη έδειξαν ότι ο σύντροφός σας, Robert Trivett, έλαβε μεγαλύτερη δόση χημειοθεραπείας απ' ό,τι προβλεπόταν. Θα ήθελα να εκφράσω βαθύτατα συγγνώμη για ό,τι έχει συμβεί και να σας διαβεβαιώσω ότι το εξετάζουμε σοβαρά».

Διαπιστώθηκε ότι είχε λανθασμένα δοθεί μια μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη δόση της χημειοθεραπείας στον ασθενή περίπου μια εβδομάδα πριν πεθάνει. «Από τη στιγμή που αυτό ανακαλύφθηκε, ήρθαμε σε επαφή με τη σύντροφο του Trivett για να την ενημερώσουμε για το τι είχε συμβεί και να ζητήσουμε συγγνώμη για το λάθος μας» δήλωσε εκπρόσωπος αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το συμβάν.

Ωστόσο ο ιατροδικαστής Peter Harrowing κατέγραψε την αιτία του θανάτου του Robert ως «ανεξακρίβωτη» κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.