Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Μικρότερα τέλη για το νερό θα πληρώνουν οι Χανιώτες το 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ.

Σε μειώσεις των τελών ύδρευσης για το 2016 που αφορούν σχεδόν το σύνολο των καταναλωτών προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.

Την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ παρουσίασε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Αντώνης Σχετάκης, επισημαίνοντας ότι «οι μειώσεις αποτελούν ένα γενναίο βήμα προς την κατεύθυνση ανακούφισης των καταναλωτών».

Οι μειώσεις όπως τις παρουσίασε ο κ. Σχετάκης αφορούν την αξία του νερού ύδρευσης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου, την αξία του νερού άρδευσης στο δημοτικό διαμέρισμα Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και τα τέλη σύνδεσης για την άρδευση.

Στα ίδια επίπεδα με το 2015 θα είναι τα πάγια τόσο στην ύδρευση, όσο και στην αποχέτευση.

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τα μειωμένα τέλη που καταβάλουν πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες καθώς και για την θέσπιση του κοινωνικού τιμολογίου για το οποίο θα γίνει προσπάθεια επέκτασης του σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους που τοποθετήθηκαν κατά τη συνεδρίαση ζήτησαν να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στα τέλη που καταβάλουν σχολεία και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης παρά το γεγονός ότι αυτά μειώνονται κατά 40%.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν όλες οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης της χώρας με κυριότερο αυτό της υψηλής φορολόγησης.

Η πρόταση του κ. Σχετάκη έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.