Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Δεν υπάρχει "Δεν Μπορώ"! Ο Στράτος Σταματάκης το αποδεικνύει!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα χρόνο πριν, ο Ηρακλειώτης Στράτος Σταματάκης ξεκίνησε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να κάνει πράξη το όνειρό του να τρέξει σε αγώνες ταχύτητας! Ένα χρόνο μετά, έχει στο ενεργητικό του μια συμμετοχή στην Ανάβαση Βραχασίου και ετοιμάζεται για το Rally Sprint Μάλια - Κράσι!




"Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο ξεκίνησε το project‪#‎DisabledMotorsportsGreece‬ και από ένα απλό peugeot 106 1.3 rallye δημιουργήσαμε έναν δρόμο για τα άτομα με αναπηρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά από την επιτυχημένη για εμάς δοκιμή στην ανάβαση Βραχασίου θα δώσουμε το παρών με το συνοδηγό μου Giorgos Poulakis στο rally sprint Μάλια-Κράσι στις 6 Δεκεμβρίου. Περιμένουμε όλο τον κόσμο να δώσει το παρών και να στηρίξει το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Στην εκκίνηση του αγώνα θα υπάρχει κουμπαράς για την στήριξη και ενίσχυση του συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή"...

Με τα λόγια αυτά, ο 32χρονος Στράτος Σταματάκης, κάνει, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τον απολογισμό μιας προσπάθειας που κράτησε 12 μήνες, στο μυαλό του όμως ωρίμαζε εδώ και χρόνια. Ο Ηρακλειώτης λάτρης των αγώνων ταχύτητας, μπορεί να έχασε το πόδι του, μετά από τροχαίο ατύχημα πριν χρόνια, με τη ζωή του μάλιστα να κρέμεται από μία κλωστή, κατάφερε όμως να τα ξεπεράσει όλα! Βρέθηκε στη θέση του οδηγού, στο ειδικά διασκευασμένο αγωνιστικό του αυτοκίνητο και να τρέξει στην πρόσφατη ανάβαση Βραχασίου. Μεθοδικά και οργανωμένα, πριν 12 μήνες ξεκίνησε να διασκευάζει ένα συμβατικό ΙΧ ενώ παράλληλα δρομολογούσε τις διαδικασίες για την πιστοποίησή του ως οδηγό αγώνων ταχύτητας. Και τα κατάφερε! Έγινε ο πρώτος ΑΜΕΑ οδηγός αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα και πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στη γραμμή εκκίνησης, στο Βραχάσι.

Η προσπάθειά του που ξεκίνησε με ίδια μέσα, με απύθμενο κουράγιο που τροφοδοτήθηκε από το παιδικό του όνειρο, στηρίχθηκε από το συγγενικό και το φιλικό του περιβάλλον, που έβλεπε όλο αυτό το διάστημα, το Στράτο, να έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στο εγχείρημα #DisabledMotosportsGreece. Ο Στράτος Σταματάκης, στις αρχές Δεκεμβρίου θα βρεθεί ξανά στη θέση του οδηγού. Μάλιστα στην είσοδο θα έχει τοποθετήση έναν κουμπαρά για τη στήριξη του συλλόγου "Δικαίωμα στη Ζωή" για παιδιά με αναπηρία. Για άλλη μια φορά, θα βάλει μπροστά τη μηχανή, θα πιάσει σφιχτά το τιμόνι και θα πατήσει το γκάζι, απολαμβάνοντας τους καρπούς των κόπων του και αποδεικνύοντας στην πράξη πως ... δεν υπάρχει "δεν μπορώ"!












Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.