Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Δέκα από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που περπάτησαν στη Γη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωρίστε τους αθλητές με τις υπερφυσικές δυνάμεις.

Ο Superman δεν σήκωνε βάρη, δεν έκανε αρασέ ή ζετέ, ή squats. Υπάρχουν λοιπόν, κοινοί θνητοί, που θα ζήλευε και o πιο άρτια εκπαιδευμένος και προικισμένος (χάρτινος) υπερήρωας.

Όπως οι παρακάτω αθλητές που πραγματικά διαθέτουν ή διέθεταν (γιατί ορισμένοι δεν βρίσκονται εν ζωή), υπερδύναμη που οι ειδικοί τους απέδωσαν τίτλους όπως «ο δυνατότερος άνδρας του κόσμου» χάρη στα υπερδυναμικά μούσκουλα, στην απίστευτη θέληση και στην σκληρή προπόνηση.

Η υπεροχή τους είναι εμφανέστατη, και φυσικά κανείς δεν τολμά να τα βάλει-ούτε για αστείο-, μαζί τους.


Brian Shaw



Γεννήθηκε: ΗΠΑ, 1982
Ύψος: 2,7μ.
Βάρος: 198 κιλά

Ο γίγαντας από το Κολοράντο, γεννήθηκε από υπερφυσικούς γονείς: και ο πατέρας και η μητέρα του έχουν ύψος άνω του 1,80μ. Ο 33χρονος Brian, από μικρός είχε μια τάση να σηκώνει μεγάλα βάρη, ταλέντο που τον τοποθέτησε στις τρεις πρώτες θέσεις με τους πιο δυνατούς άντρες του κόσμου, στον ομώνυμο διαγωνισμό, World’s Strongest Man. Είναι δυο φορές νικητής του διαγωνισμού (2011, 2013), σηκώνοντας πάνω από 508 κιλά σε βάρη με λάστιχα αυτοκινήτου.



Zydrunas Savickas


Γεννήθηκε: Λιθουανία, 1975
Ύψος: 1,91μ.
Βάρος: 174 κιλά

Η δύναμη του 39χρονου είναι πραγματικά υπεράνθρωπη, του δυνατότερου άνδρα στον κόσμο ο οποίος άφησε άφωνους κριτές και κοινό στον διαγωνισμό άρσης βαρών Arnold Strongman 2014, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Λιθουανός, που έχει σαρώσει τους διαγωνισμούς άρσης βαρών κατάφερε να σηκώσει σχεδόν 3 φορές το βάρος του, περίπου 524 κιλά σε λάστιχα αυτοκινήτων.



Leonid Taranenko


Γεννήθηκε: Σοβιετική Ένωση, 1956
Ύψος: 1,83μ.
Βάρος: 117κιλά

Ο Taranenko κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην άρση βαρών στο ζετέ, σηκώνοντας 266 κιλά το 1988, που εξακολουθεί να είναι τα περισσότερα κιλά σε διαγωνισμό, αν και δεν είναι πλέον επίσημο ρεκόρ λόγω της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών βάρους. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, έλαβε χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, όταν, αγωνιζόταν για τη Σοβιετική Ένωση και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 110 κιλών, με συνολικό 422,5 κιλά.



Andy Bolton



Γεννήθηκε: Βρετανία, 1970
Ύψος: 1,83μ
Βάρος: 160 κιλά

Ο γεννημένος στο Γιορκσάιρ υπεράνθρωπος, είναι γνωστός ως ο πρώτος άνθρωπος που σήκωσε σε άρσεις, 453 κιλά. Ο 45χρονος σήμερα Andy, εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2010 στο Γυμνάσιο της Ελίζαμπεθταουν, στο πλαίσιο διαγωνισμού και σήκωσε 437 κιλά σε άρσεις φορώντας μια απλή ζώνη.



Brian Siders


Γεννήθηκε: ΗΠΑ, 1978
Ύψος: 1,88μ.
Βάρος: 156 κιλά

Κανείς δεν θέλει να τα βάλει μαζί του. Σηκώνει τα βάρη σαν να είναι πούπουλα και υπερηφανεύεται ότι ό,τι έχει πετύχει, το έχει καταφέρει χάρη στη σωματική του ρώμη και όχι σε βοηθήματα. Νοιώθει ευλογημένος σωματικά για τα δυνατά γονίδιά του και για τη σκληρή δουλειά που κάνει. Έχει σηκώσει, μεταξύ άλλων, 362 κιλά στον πάγκο, και στις άρσεις 392 κιλά.



Louis Uni



Έζησε: Γαλλία, 1862-1928
Ύψος: 1.92μ.
Βάρος: 117κιλά

Ο Louis Uni ή αλλιώς «Apollon the Might», γεννήθηκε στις 8 το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου, 1862 στον αριθμό 18 της Λεωφόρου που σήμερα φέρει το όνομά του (Λεωφόρος Louis Uni in Marsillargues), στο σπίτι που ο πατέρας του Jean-Jacques Uni, έχτισε το 1845. Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια που οι ντόπιοι κάτοικοι τους αποκαλούσαν «γίγαντες» -ο παππούς του ήταν 2,03 μ.-, δε θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί το σωματικό αυτό «εκτόπισμα». Γρήγορα έγινε γνωστός για την ατσαλένια λαβή του και τα μεγάλα του χέρια, με τα οποία σήκωνε απίθανα βάρη που οι κοινοί θνητοί δεν μπορούσαν να διανοηθούν να ακουμπήσουν. Ο Uni, θεωρείται, μεταξύ άλλων, ότι ήταν και ένας από τους πρώτους αθλητές αντοχής του κόσμου.
Vasyl Virastyuk



Γεννήθηκε: Ουκρανία, 1974
Ύψος: 1,91μ.
Βάρος: 145 κιλά

Ο Ουκρανός αυτός υπεράνθρωπος, εκτός του ότι προκαλεί δέος χάρη στην σωματική του διάπλαση, σαρώνει τον έναν μετά τον άλλο τους τίτλους στον διαγωνισμό World’s Strongest Man-στις πέντε φορές, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Σηκώνει με μεγάλη άνεση 440 κιλά στις άρσεις, 508 κιλά σε μπάρα με τεράστια λάστιχα αυτοκινήτων, ενώ στον χαλαρό χώρο του γυμναστηρίου σηκώνει 242 κιλά στον πάγκο.



Paul Anderson



Έζησε: ΗΠΑ, 1932–1994
Ύψος: 1,77μ.
Βάρος: 163 κιλά

Ότι και να γράψει κανείς για τον ασυγκράτητο αυτό αθλητή, θα είναι φτωχό. Ο Αμερικανός αρσιβαρίστας, υπήρξε χρυσός Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δύο φορές Πρωταθλητής Εθνικής στο Ολυμπιακό βαρών. Ο Anderson έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εδραίωσης της Αρσης Βαρών ως ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ένας από τους ισχυρότερους άντρες κυρίως χάρη απαράμιλλη δύναμή του. Στο Βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες (έκδοση 1985), το όνομα του υπεράνθρωπου γράφτηκε με χρυσά γράμματα για «το μεγαλύτερο βάρος που έχει σηκώσει ποτέ από ανθρώπινο ον» όταν κατάφερε και σήκωσε 2844 κιλά, με την πλάτη.



Bill Kazmaier



Γεννήθηκε: ΗΠΑ, 1953
Ύψος: 1,89μ.
Βάρος: 145κιλά

Ο γερμανικής καταγωγής «Kaz», θεωρείται από αρκετούς του χώρου, ως πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, χάρη στα απίστευτα βάρη που μπορεί να σηκώνει με άνεση: στις άρσεις έχει σηκώνει 420 κιλά, στον πάγκο 300 κιλά. O Bill υπήρξε αστέρι στη γυμναστική ήδη από τα σχολικά του χρόνια-έπαιξε ποδόσφαιρο για δυο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, πριν το εγκαταλείψει οριστικά το 1974 προκειμένου να επικεντρωθεί στην άρση βαρών YMCA. Εκεί έμαθε τις βασικές αρχές της Αρσης Βαρών σε πάγκο. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Kazmaier αγωνίστηκε για να κερδίσει τα προς το ζην δουλεύοντας ως μπράβος, και ξυλοκόπος.



Mark Henry



Γεννήθηκε: ΗΠΑ, 1971
Ύψος: 1,93μ.
Βάρος: 181 κιλά

Ασχολήθηκε με την Άρση Βαρών από το 1990 ως το 1996, συμμετέχοντας σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 στη Βαρκελώνη και το 1996 στην Ατλάντα. Στην καριέρα του στο συγκεκριμένο άθλημα κατέκτησε μερικά μετάλλια στις ΗΠΑ και οι ειδικοί του απέδωσαν το χαρακτηρισμό «Δυνατότερος άνδρας του κόσμου». Σταμάτησε να ασχολείται λόγω ενός τραυματισμού στην πλάτη. Ένα ταπεινό παράδειγμα της δύναμης του, είναι και αυτό: στην Τετάρτη Δημοτικού, ζύγιζε 102 κιλά και είχε ύψος 1,68μ. Σε ηλικία 10 ετών, η μητέρα του, του αγόρασε ένα σετ με βάρη και λίγο πριν την Δευτέρα Λυκείου, κατάφερνε και σήκωνε 270 κιλά σκουότ που θεωρούνταν ρεκόρ για το σχολείο. Στην ηλικία των 18, χαρακτηρίστηκε ως ο «δυνατότερος έφηβος του κόσμου», από την εφημερίδα los Angeles Times.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.