Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Έξι συστατικά για διαιτητικά πρωινά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσθέστε υγεία στο πιάτο σας.

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, τα πάντα ξεκινούν από την κουζίνα, όπως άλλωστε και το πρώτο γεύμα της ημέρας. Έχοντας τις παρακάτω υγιεινές προτάσεις ως βάση για πρωινό, θα χάσετε εύκολα τα κιλά που επιθυμείτε χωρίς καν να το καταλάβετε.

Κανέλα

Η κανέλα είναι το μυστικό συστατικό που χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους. Το μπαχαρικό αυτό προσθέτει γλυκύτητα και δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες! Γι’ αυτό χρησιμοποιείστε την για να γλυκάνει τον καφέ σας ή πασπαλίστε λίγη κανέλα πάνω από το πλιγούρι βρώμης. Βοηθάει επίσης στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, ώστε να διατηρείτε την ενέργειά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυγά

Ένα καλοβρασμένο αυγό είναι το απόλυτο πρωινό για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Με μόλις 72 θερμίδες και έξι γραμμάρια πρωτεΐνης, το αυγό είναι το καλύτερο πρωινό που προκαλεί το αίσθημα κορεσμού χωρίς να διαμαρτυρηθεί το στομάχι για πολλές ώρες. Είναι πολύ καλύτερο από ένα μάφιν (που περιέχει και ζάχαρη) ή ένα απλό κουλούρι με το οποίο δεν θα χορτάσετε. Για extra ενέργεια δοκιμάστε να το συνδυάσετε με αβοκάντο. Θα μας θυμηθείτε!

Φρούτα

Συνοδέψτε το γιαούρτι ή τα δημητριακά σας με φρούτα για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας. Τα περισσότερα μάλιστα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θα σας βοηθήσουν να μείνετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελούν την καλύτερη επιλογή τόσο για τη σιλουέτα όσο και για την υγεία σας.

Πράσινο τσάι

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, το πράσινο τσάι δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ρόφημα αυτό μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας και να χαμηλώσει τα επίπεδα του στρες.

Γιαούρτι

Πλούσιο σε πρωτεΐνη, σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μεγάλη πηγή προβιοτικών, το γιαούρτι αποτελεί το ιδανικό πρωινό για μεγάλους και μικρούς!

Γάλα αμυγδάλου

Μία κούπα από πλήρες γάλα αμυγδάλου περιλαμβάνει 35-40 θερμίδες, τη στιγμή που το άπαχο αγελαδινό γάλα περιέχει 90. Επίσης δεν περιλαμβάνει ζάχαρη και είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και Βιταμίνη D.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.