Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδρομές για ράφτινγκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς και κυνήγι μανιταριών.

Εάν είστε λάτρης της περιπέτειας και των extreme σπορ ή απλά θέλετε να περάσετε λίγες μέρες με περισσότερη δράση υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που προσφέρουν την ευκαιρία για ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο.

Τα φαράγγια, τα ποτάμια και τα υπέροχα δάση της χώρας μας προσφέρονται για πολλές δραστηριότητες οι οποίες κερδίζουν συνεχώς νέους θαυμαστές. Αντί να περάσετε ένα σαββατοκύριακο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ή απλά σε μια καφετέρια της περιοχής δείτε πέντε εναλλακτικές δραστηριότητες που, αν και δεν θα σας ξεκουράσουν, θα σας δώσουν την ευκαιρία να περάσετε αξέχαστες στιγμές στη φύση!


1. Ράφτινγκ



Ακόμα και αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ δεν υπάρχει κανένας λόγος να το φοβάστε. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή extreme sports που μπορούν να κάνουν ακόμη και παιδιά με ασφάλεια. Η διαδρομή στα ποτάμια της Ελλάδας θα σας αποζημιώσει ενώ θα δείτε εικόνες που μέχρι τώρα δεν φανταζόσασταν ότι υπάρχουν στην χώρα μας. Διάφανα νερά και πράσινα τοπία θα σας μαγέψουν την ώρα της κατάβασης στο ποτάμι.

Στην Ελλάδα μπορείτε να κάνετε σε αρκετά ποτάμια ενώ υπάρχουν και βαθμοί δυσκολίας στο καθένα ανάλογα με την εμπειρία που έχετε. Θα φορέσετε την ειδική στολή, το κράνος και το σωσίβιο σας, θα πάρετε το κουπί και θα ξεκινήσετε μαζί με τον οδηγό της βάρκας την περιπέτεια. Από τον Νέστο, μέχρι τον Αχέροντα και από τον Πηνειό μέχρι το Λάδωνα και τον Εύηνο υπάρχουν πολλές επιλογές σε ποτάμια στη χώρα μας. Από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές είναι στον Βοϊδομάτη στην Ήπειρο που διασχίζει το καταπράσινο φαράγγι του Βίκου και θεωρείται το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης.

2. Αλεξίπτωτο πλαγιάς



Για τους πιο τολμηρούς το αλεξίπτωτο πλαγιάς προσφέρει αδρεναλίνη και την αίσθηση ότι έχετε φτερά. Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι στρέφονται στο συγκεκριμένο extreme sport ενώ αρκετοί δεν θέλουν να κάνουν απλώς μια πτήση αλλά και να εκπαιδευτούν. Η πτήση γίνεται με τον εκπαιδευτή σε διπλό κάθισμα όπου εκείνος «πιλοτάρει» το αλεξίπτωτο και εσείς απολαμβάνετε τη θέα.

Χρησιμοποιώντας ρεύματα αέρα και μετατοπίζοντας το βάρος του σώματός, το αλεξίπτωτo πλαγιάς μπορεί να πετάξει σε μεγάλα ύψη και να παραμείνει στον αέρα για πολλή ώρα. Στο αλεξίπτωτο πλαγιάς ουσιαστικά ξεκινάτε από έδαφος και ο άνεμος που αναπτύσσεται σας σηκώνει στον ουρανό. Υπάρχουν διάφορα μέρη στην Ελλάδα για να περάσετε ένα σαββατοκύριακο περιπέτειας αρκεί βέβαια να ευνοήσει ο καιρός. Απαραίτητο φυσικά να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες.

3. Διάσχιση φαραγγιού



Ή αλλιώς canyoning. Αν θέλετε να κάνετε μια απόδραση γεμάτη περιπέτεια η διάσχιση φαραγγιού είναι σίγουρα μια καλή επιλογή. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε μια καλή φυσική κατάσταση καθώς είναι αρκετά κουραστικό. Ο Όλυμπος, η Σαμοθράκη, τα Τζουμέρκα, η Κρήτη, η Πιερία, η Ευρυτανία και το Πήλιο είναι μερικές περιοχές όπου μπορείτε να περάσετε ένα περιπετειώδες σαββατοκύριακο ανάλογα πάντα με την εμπειρία και τις δυνατότητες σας καθώς πολλά φαράγγια δεν μπορεί να τα διασχίσει ένας αρχάριος. Στη μοναδική διαδρομή όμως θα ανακαλύψετε απόκρυφα σημεία της Ελλάδας και θα συλλέξετε σπάνιες εικόνες της φύσης.

4. Κυνήγι μανιταριών



Δεν αποτελεί βέβαια extreme sport αλλά είναι μια διαφορετική εμπειρία που αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα από τους μανιταρόφιλους. Εξάλλου η Ελλάδα διαθέτει ποικιλία μανιταριών που πρέπει να συλλέγονται όμως από όσους γνωρίζουν πολύ καλά να τα ξεχωρίζουν. Αναζητήστε τις εκδρομές που γίνονται σε διάφορα δάση της Ελλάδας κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη όπου οι βροχές και οι μικρές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία μεταξύ ημέρας και νύκτας ευνοούν την ανάπτυξη των μανιταριών.

Καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν οργανωμένο σύλλογο που οργανώνει εκδρομές σε διάφορες περιοχές όπως η Φθιώτιδα, το Ζαγόρι και η Θεσσαλία. Εκτός από τα μανιτάρια που θα απολαύσετε μετά τη συλλογή, θα περπατήσετε σε όμορφα δάση της Ελλάδος και ζήσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο καιρός βέβαια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο οπότε να ξέρετε ότι δεν είναι μια εκδρομή που μπορείτε να οργανώσετε πολύ καιρό πριν.

5. Ορειβασία



Από όποια περιοχή της Ελλάδας και αν ξεκινήσετε σίγουρα θα βρείτε μοναδικές διαδρομές για ορειβασία καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας είναι ορεινό και προσφέρεται για ορειβασία από αρχάριους αλλά και πολύ έμπειρους. Αποδράστε ένα σαββατοκύριακο σε ένα βουνό της Ελλάδας με τον κατάλληλο οδηγό και θα μαγευτείτε από τα κρυφά τοπία της χώρας μας. Απευθυνθείτε σε έναν ορειβατικό σύλλογο και ρωτήστε για τις διαθέσιμες εκδρομές σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από το ορεινό μέρος της χώρας εντυπωσιακές είναι οι διαδρομές και στα νησιά.

Το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ορειβατικούς προορισμούς στην Ευρώπη ενώ η βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη με μονοπάτια που σας καλούν να τα εξερευνήσετε. Θα χρειαστείτε μικρό εξοπλισμό όπως ορειβατικά παπούτσια και εκτός από την περιπέτεια το πιθανότερο είναι ότι θα κάνετε και καινούριους φίλους, φανατικούς των βουνών.

Αφιερώστε ένα σαββατοκύριακο στο να γνωρίσετε την Ελληνική φύση μέσα από ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές δραστηριότητες και είναι σίγουρο ότι θα σας ανταμείψει! Προσοχή όμως, πάντα με τις συμβολές έμπειρων ανθρώπων που θα σας καθοδηγήσουν σωστά και χωρίς να διατρέχετε κίνδυνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.