Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι ποζάρουν με αυτοπεποίθηση στο φακό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την έκδοση λευκώματος που κυκλοφορεί τη Δευτέρα - Δείτε φωτογραφίες.

Πριν από λίγους μήνες που πρωτοκυκλοφόρησαν, οι φωτογραφίες βετεράνων που τραυματίστηκαν κι ακρωτηριάστηκαν στον πόλεμο, δια χειρός του φωτογράφου Michael Stokes, προκάλεσαν πιθανώς ανάμεικτα αλλά σίγουρα έντονα συναισθήματα.

Η καμπάνια του στο Kickstarter έπιασε το στόχο των 48.250 δολαρίων μέσα σε δύο μέρες και συνολικά συγκέντρωσε 411.134 δολάρια.

Έτσι ο 52χρονος φωτογράφος κυκλοφορεί τη Δευτέρα το πολυαναμενόμενο λεύκωμά του με τίτλο «Always Loyal», στο οποίο πρωταγωνιστούν άνδρες και γυναίκες βετεράνοι που ποζάρουν με διάθεση σέξι και πολλή αυτοπεποίθηση. Στο βιβλίο θα συμπεριληφθούν και πολλές νέες φωτογραφίες από το πρότζεκτ του Stokes που άρχισε πριν από τρία χρόνια.

Χάρη στην τεράστια επιτυχία της καμπάνιας για τη συγκέντρωση χρημάτων για την έκδοση του λευκώματος, ο φωτογράφος θα δωρίσει και 20.000 δολάρια στο ίδρυμα Semper FI Fund, που βοηθά τραυματισμένους στρατιώτες.

Όλα άρχισαν κατά τύχη το 2012 όταν ο Stokes φωτογράφισε τον 26χρονο πεζοναύτη Alex Minsky, που ακρωτηριάστηκε στο πόδι στο Αφγανιστάν.

Ο Alex υπέστη πολλαπλά τραύματα και πάλεψε με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ. Όταν κατάφερε να ξαναδεί τη ζωή του αλλιώς άρχισε και πάλι να περνά χρόνο στο γυμναστήριο, όπου και τράβηξε την προσοχή του Michael, ο οποίος ζήτησε να τον φωτογραφίσει.

Ο 26χρονος δεν φωτογραφήθηκε θλιμμένος ή καθηλωμένος. Πόζαρε με αυτοπεποίθηση επιδεικνύοντας τους γυμνασμένους μύες του και τα τατουάζ του.

«Ήθελα να προσεγγίσω το θέμα προσεκτικά», είπε στη Daily Mail ο φωτογράφος. «Ήμουν φωτογράφος που αναδείκνυε μια ερωτική ατμόσφαιρα στις φωτογραφίες και ήθελα με τον ίδιο τρόπο να φωτογραφίσω τον Alex. Αλλά δεν ήθελα να μπει καθόλου σε δύσκολη θέση. Ήταν όμως δυνατός, ήταν στιβαρός. Κι έτσι σκέφτηκα να τον φωτογραφήσω σαν να μην έχει ακρωτηριαστεί. Τους βετεράνους τους βλέπουμε είτε μέσα σε φέρετρα είτε αρτιμελείς. Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν μια πλευρά της ζωής των βετεράνων με την οποία οι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι. Είναι μια υπενθύμιση του τιμήματος που έχει πληρώσει η χώρα».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.