Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Οι τρεις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις σημαντικές αλλαγές θα ισχύσουν τελικώς όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Πρώτον, θεσπίζεται μειωμένος συντελεστής για ΙΧ παλαιότητας, δηλαδή για οχήματα που αποκτήθηκαν πριν από την 1/11/2010.

Η έκπτωση θα φτάνει ακόμη και στο 10%.

Έτσι, για αυτοκίνητα 10ετίας η έκπτωση υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 5%, ενώ για οχήματα άνω των 15 ετών η έκπτωση θα είναι μεγαλύτερη.

Δεύτερον, μειώνεται το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Η αλλαγή αφορά αποκλειστικά εκείνους που απέκτησαν ΙΧ μετά την 01/11/2010. Οι ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας δεν πλήρωναν τέλη ακόμη κι αν το ΙΧ τους έβγαζε ρύπους έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Το όριο αυτό θα κατέβει στα 90 γραμμάρια.

Για τα ΙΧ που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 90 λεπτών του ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπής.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους. Σε αυτά αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά του ευρώ.

Έτσι, για ένα αυτοκίνητο που εκπέμπει 120 γραμμάρια ρύπων, η επιβάρυνση αναμένεται ότι θα είναι της τάξεως των 10-12 ευρώ.

Η απόφαση για τα τέλη αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.