Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Γιατί ορισμένες σχέσεις επιβιώνουν μετά την απιστία;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απιστία θεωρείται ό,τι πιο καταστροφικό μπορεί να συμβεί σε ένα δεσμό.

Όμως η απιστία δεν οδηγεί πάντα στο χωρισμό. Όλοι μας, άλλωστε, έχουμε κάποια παραδείγματα από ζευγάρια στο στενό περιβάλλον μας –ή ακόμη και από τη δική μας προσωπική ζωή– που παρέμειναν μαζί μετά από αυτή τη δοκιμασία.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Ή, αλλιώς, ποια παράμετρος εξασφαλίζει βιωσιμότητα σε μια σχέση ακόμη και αν η εμπιστοσύνη κλονιστεί;

Η ειλικρινής συγχώρεση είναι αυτή που μπορεί να κρατήσει τελικά δύο ανθρώπους μαζί, μετατρέποντας σε βάθος χρόνου το τραυματικό γεγονός της απιστίας σε πηγή θετικών αλλαγών, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μιζούρι-Κάνσας Σίτι (ΗΠΑ) που δημοσιεύτηκε το 2014 στην επιθεώρηση Couple and Family Psychology: Research and Practice.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο «σε συγχωρώ» που μπορεί να ξεστομίσουμε χωρίς να το πιστεύουμε σε εκείνον που μας πρόδωσε (ενώ μέσα μας συνεχίζουμε να βράζουμε), αλλά σε μια μακρά και κοπιαστική διαδικασία.

Μια παλαιότερη μάλιστα έρευνα, από τα μέσα της δεκαετίας του '90, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ικανότητα συγχώρεσης είναι ο πλέον καθοριστικός δείκτης για την έκβαση μιας σχέσης μετά την απιστία, πιο σημαντικός ακόμα κι από το πόσο βαθιά πληγώθηκε ο απατημένος σύντροφος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.