Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συμφωνία για τις 100 δόσεις και τα γενόσημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θέμα των 100 δόσεων «έκλεισε» με κλιμακωτή μείωση που θα ξεκινήσει από το 2016. Στον πρώτο και δεύτερο χρόνο ο οφειλέτης θα μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από μία φορές, κάνοντας χρήση των 30 ή 15 ημέρων, ενώ για τον τρίτο χρόνο μένει να συμφωνηθεί μία ή καμία φορά να μην προβεί στην αποπληρωμή.

Το θέμα με τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων επίσης έχει κλείσει, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα με τα κόκκινα δάνεια, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως μέχρι αύριο θα τελειώσει και αυτό.

Ο χρόνος «τρέχει» και όπως έχει πει και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης είναι εφικτός ο στόχος για συμφωνία μέχρι αύριο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του EuroWorkingGroup την Κυριακή και με στόχο να εκταμιευθούν τα 12 δισ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου πάντως, τονίζουν ότι υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης σε μια σειρά θεμάτων, όπως τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις 100 δόσεις, όμως «αγκάθι» παραμένει ακόμη το ζήτημα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.