Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έδιωξαν μαθήτρια από το σχολείο γιατί φορούσε… κάλτσες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απίστευτη ιστορία της 16χρονης που κρύωνε!

Ένα απίστευτο περιστατικό σε σχολείο της Βρετανίας έγινε θέμα συζήτησης και κάνει τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ. Η 16χρονη Abigail Francis δέχθηκε παρατηρήσεις και της απαγορεύτηκε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο που φοιτούσε γιατί φορούσε μάλλινες κάλτσες πάνω από το καλσόν!

socks

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο οποίο πήγαινε της είπαν ότι οι μάλλινες κάλτσες είναι αντίθετες με τον κώδικα ενδυμασίας του σχολείου και εκείνη τους απάντησε πως κρυώνουν πολύ τα πόδια της με τις πολικές θερμοκρασίες και δεν μπορεί να τις βγάλει. Αυτή η δικαιολογία δεν φαίνεται να τους κάλυψε καθώς της ζήτησαν να τις βγάλει αλλιώς δεν μπορεί να μπει για μάθημα.

«Φόρεσα δύο διαφορετικές μάλλινες κάλτσες γιατί μόλις μετακομίσαμε και δεν έβρισκα μέσα στο χάος ένα κανονικό ταίρι. Δεν μπορούσα όμως να βάλω μόνο καλσόν γιατί κρύωνα πάρα πολύ», λέει η 16χρονη σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Sun.

Αργότερα το ίδιο πρωινό η μητέρα της κάλεσε στο σχολείο για να ενημερώσει για την καινούρια τους διεύθυνση. Από το σχολείο της ζήτησαν να μιλήσει στο τηλέφωνο με την κόρη της και να της πει να βγάλει τις κάλτσες για να επιστρέψει στο μάθημα.



Ένας εκπαιδευτικός, όπως λέει η μητέρα της νεαρής, ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο η 16χρονη μιλούσε στη μητέρα της την ώρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας και απέβαλε τη μαθήτρια. «Ο σύζυγός μου έπρεπε να πάει στο σχολείο και να την παραλάβει», σημείωσε η μητέρα.

«Η κόρη μου ήταν αναστατωμένη λόγω της μετακόμισης και κρύωνε γι’ αυτό έβαλε τις κάλτσες. Τους είπα να μην τη διώξουν και ότι αύριο θα φορέσει το σωστό ζευγάρι κάλτσες αλλά δεν δέχτηκαν. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν με τα πόδια αλλά με το κεφάλι. Τα πόδια είναι κάτω από τα θρανία και δεν έχει σημασία τι φοράνε τα παιδιά», υποστήριξε η μητέρα.

Εκπρόσωπος του σχολείου που κλήθηκε να μιλήσει για το συμβάν είπε ότι το σχολείο οφείλει την επιτυχία του στην αυστηρή πολιτική για ομοιομορφία όλων των μαθητών και αυτό δεν αλλάζει. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, όποιος μαθητής θέλει να φοιτά εκεί πρέπει να συμμορφώνεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.