Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πέτρες στη χολή: Πώς να τις καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πέτρες στη χολή είναι η κυριότερη αιτία παθήσεων στη χοληδόχο κύστη. Το 90% των περιπτώσεων οξείας χολοκυστίτιδας οφείλονται σε χολόλιθους (πέτρες στη χολή), που αποφράσσουν τον κυστικό πόρο, προκαλώντας πόνο, ναυτία, εμετούς, πυρετό, ρίγος, ίκτερο (κίτρινο χρώμα στο δέρμα και στα μάτια) και φούσκωμα κοιλιάς.

Οι πέτρες στη χολή ή χολόλιθοι είναι μικρές σκληρές μάζες που σχηματίζονται κυρίως από χοληστερόλη και χολικά άλατα. Μπορείτε να δείτε και τη μέθοδο καθαρισμού των πετρών στη χολή που προτείνει ο Andreas Moritz ή και τη μέθοδο του Ηλία Πέτρου με τη τοματοθεραπεία.

Οι άνδρες που θέλουν να προστατευτούν από τις πέτρες στη χολή, καλό είναι να τρώνε τροφές φυτικής προέλευσης, όπως σπανάκι, φασόλια, καρύδια και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Αυτό συνιστούν επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία της 16ετίας 1986-2002 που προέρχονταν από 42.705 άνδρες, ηλικίας 40 ετών και άνω.

Κάθε δύο χρόνια οι άνδρες παρέθεταν λεπτομερή στοιχεία για την υγεία τους, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη ή όχι χολολιθίασης. Στη διάρκεια της μελέτης, 2.195 άνδρες διαγνώσθηκαν με χολολιθίαση. Σε σύγκριση με όσους έτρωγαν το λιγότερο μαγνήσιο, όσοι εθελοντές έτρωγαν το περισσότερο διέτρεχαν 33% μικρότερο κίνδυνο αναπτύξεως χολολιθιάσεως.

Η ανεπάρκεια μαγνησίου αυξάνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και μειώνει τα επίπεδα της «καλής» (ΗDL) χοληστερόλης. Και οι δύο αυτές αλλαγές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αναπτύξεως χολολιθίασης. Εκτός από τα φυτικής προελεύσεως τρόφιμα, καλή πηγή μαγνησίου είναι το γάλα, το τυρί, οι μπανάνες και το αβοκάντο.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.