Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Το «Πολιτισμένο Σάββατο» αντίδοτο στη φρενίτιδα της «Μαύρης Παρασκευής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απάντηση έρχεται με τσάι και συμπάθεια.

Αύριο στη Βρετανία είναι η λεγόμενη Black Friday, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να συνωστίζονται, να στριμώχνονται, να μαλλιοτραβιούνται και να διεξάγουν μια ανηλεή μάχη για το ποιος θα πρωτοπάρει τα προϊόντα σε προσφορά.

Σαν αντίδοτο στις μεγάλες ουρές, την καταναλωτική φρενίτιδα και την «κόλαση» που περιεγράφηκε παραπάνω και χαρακτηρίζουν τη Black Friday, βρετανικά βιβλιοπωλεία αντιτείνουν τη θεσμοθέτηση του Civilised Saturday, του «Πολιτισμένου Σαββάτου»,

Το πρώτο Civilised Saturday θα είναι το επόμενο, στις 28 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά τον «χαμό» που αναμένεται να επικρατήσει την Παρασκευή.

Την πρόταση διατύπωσε αρχικά ο Tim Walker, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιβλιοπωλών, και σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian στο «κίνημα» αυτό έχουν προσχωρήσει τουλάχιστον 100 βιβλιοπωλεία.

Το «έθιμο» της Μαύρης Παρασκευής προέρχεται από τις ΗΠΑ ενώ πέρσι στη Βρετανία χαρακτηρίστηκε από αψιμαχίες, τσακωμούς, ακόμα και συλλήψεις! Δεν αναμένεται φέτος κάτι διαφορετικό.

Σαν αντίδοτο, ή σαν ανάρρωση μάλλον, βιβλιοπωλεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από την Ουαλία ως το Εδιμβούργο και ακόμα πιο μακριά, θα προσφέρουν σε όσους τα επισκεφθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κρασί, μουσική αλλά και άφθονο τσάι.

Στο Kibworth ένα βιβλιοπωλείο θα προσφέρει τσάι, τούρτα και μασάζ στα χέρια σε βελούδινη πολυθρόνα ενώ σε βιβλιοπωλείο του Crickhowell θα προσφέρεται ένα ποτήρι prosecco στην είσοδο.

Το Burway Books στο Church Stretton θα προσφέρει κρασί και τάρτες, στο Southcart Books, του Walsall θα γίνει αφιέρωμα στο έργο του HP Lovecraft ενώ στο Edinburgh Bookshop το προσωπικό θα είναι ντυμένο με ρούχα για cocktail, θα φορά γάντια και θα προσφέρει στους βιβλιόφιλους σνακ και ποτά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.