Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - Διαβάστε την τροπολογία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροπολογία που δίνει παράταση για τον μηδενικό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση κατατέθηκε στη βουλή.

Η τροπολογία δίνει στις επιχειρήσεις του κλάδου τη δυνατότητα να υποβάλλουν έως τις 16 Νοεμβρίου τις δηλώσεις μετάταξης στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην περίπτωση που έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία χωρίς ΦΠΑ, για πράξεις που πραγματοποιούνται από 20-07-2015 έως και 16-11-2015, παρέχεται η δυνατότητα στους επικείμενους να εκδίδουν μέχρι και τις 23-11-2015 συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επιβολή ΦΠΑ στις πράξεις αυτές. Παράλληλα με την τροπολογία καταργούνται πρόστιμα που τυχόν επιβλήθηκαν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για την μη υπαγωγή τους ή εκπρόθεσμη ένταξή τους στο καθεστώς του ΦΠΑ, στο διάστημα δηλαδή που το θέμα βρισκόταν σε εκκρεμότητα και επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Με την παράταση της προθεσμίας, που αναμενόταν, δίνεται προσωρινή λύση στο θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης που αναζητά ισοδύναμα ώστε να αποφευχθεί η υλοποίηση του μέτρου.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι κερδίζει έδαφος αντί της επιβολής ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία η επιβολή φόρου στο ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από το μέτρο αυτό μπορούν να εισπραχθούν έσοδα που να υπερκαλύψουν τα προσδοκώμενα από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.