Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ακατάλληλο να πετάξει το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Σουδάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της πτώσης - Σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι.

Ακατάλληλο να πετάξει ήταν το εμπορικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζούμπας, της πρωτεύουσας του Νοτίου Σουδάν, παρασύροντας στον θάνατο 36 ανθρώπους, γνωστοποίησε η ουκρανική κατασκευάστρια εταιρεία Antonov.

Το αεροσκάφος, που είχε κατασκευαστεί στη πρώην ΕΣΣΔ το 1971 και ήταν καταχωρισμένο στο νηολόγιο του Τατζικιστάν, την πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας, «δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται καθώς οι διαδικασίες» ανακαίνισης και συντήρησης «που προέβλεπε ο κανονισμός δεν είχαν πραγματοποιηθεί (...), περιλαμβανομένων εκείνων που στόχευαν στο να εγγυηθούν την ασφάλεια», διευκρίνισε η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου.



Το αεροσκάφος είχε συναρμολογηθεί στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.

Είχε νηολογηθεί στο Τατζικιστάν και το πλήρωμά του αποτελείτο από Αρμένιους υπηκόους. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας επιβεβαίωσε ότι πέντε Αρμένιοι σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα.

«Η εταιρεία Antonov παρακολουθεί την κατάσταση των αεροσκαφών της όπου κι αν βρίσκονταν και προχωρεί σε συστάσεις σχετικά με τη συντήρηση ή τις εργασίες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια της εκμετάλλευσής τους», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια υπεύθυνη της αεροπορικής εταιρείας.



«Κατόπιν οι αρχές της ενδιαφερόμενης χώρας αποφασίζουν» σχετικά με την πορεία που θα ακολουθούσουν, προσέθεσε η ίδια.

Στην περίπτωση του φορτηγού αεροσκάφους που κατέπεσε στην Τζούμπα, η εταιρεία Antonov βρισκόταν σε επικοινωνία με τις αρχές του Τατζικιστάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο δελτίο που εξέδωσε η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ουκρανίας αναμένει να ενημερωθεί σχετικά με τη συντριβή από τις αρχές του Νοτίου Σουδάν και του Τατζικιστάν προκειμένου να αποφασίσουν εάν η Antonov θα συμμετάσχει ή όχι στις έρευνες.



Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Τζούμπα όταν το αεροσκάφος αυτό συνετρίβη κατά την απογείωσή του.

Δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επέζησαν, ωστόσο ο ένας εξ αυτών υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί αργότερα.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.