Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών «άνοιξε» η ΕΛ.ΑΣ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκαίνια σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα εγκαίνια του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών στην Αθήνα, το οποίο είναι και αστυνομικό τμήμα ειδικά για τουρίστες, πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

elas

Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Δραγατσανίου 4, στην πλατεία Κλαυθμώνος, και είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους ξενόγλωσσους αστυνομικούς.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η Ελληνική Αστυνομία εγκαινιάζει μια υπηρεσία προσφοράς προς τον πολίτη και τον επισκέπτη της χώρας μας. Όπως είπε, «η εν λόγω υπηρεσία τίθεται προς την κατεύθυνση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η Αστυνομία και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας προς τους πολίτες». Την ίδια στιγμή ευχήθηκε καλή επιτυχία στα άτομα που θα στελεχώσουν τη νέα αυτή υπηρεσία, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερος σημαντικός ο ρόλος τους, αφού θα είναι αυτοί που θα έρχονται σε επικοινωνία με τον τουρίστα-επισκέπτη της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο Κ. Τόσκας ανέφερε ότι εγκαινιάζεται μια πρωτοβουλία που φανερώνει ότι φιλοσοφία της Αστυνομίας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η καταστολή. Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξει και συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για ενίσχυση της υπηρεσίας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ουσιαστική, αλλά και συμβολική δράση, χαρακτήρισε την ίδρυση του γραφείου η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς, όπως είπε, αποδεικνύει ότι η Αστυνομία σταθερά προσανατολίζεται να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, ενώ «ο τουρισμός θα πρέπει να είναι "βαριά βιομηχανία" για τη χώρα και ό,τι υποβοηθάει αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας».

Τόσο ο κ. Τόσκας, όσο και η κ. Γεροβασίλη, έκαναν ειδική αναφορά στον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, γι' αυτό και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του γραφείου.

Στην παρέμβαση του, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια και οποιαδήποτε δράση υλοποιείται απαιτεί πολύ δουλειά.

Όπως τονίζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που δρομολογήθηκε μεταξύ του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στελέχωσε με τους κατάλληλους αστυνομικούς την υπηρεσία. Παράλληλα το ΞΕΕ ανέλαβε τη μίσθωση και διαμόρφωσε του χώρου, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού η οποία εξόπλισε τα γραφεία. Η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών, που υπάγεται ως δομή στην Τουριστική Αστυνομία, στοχεύει αφενός στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα, με την άμεση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών-τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, και αφετέρου, στην άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των όποιων προβλημάτων ή περιστατικών ανακύπτουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.