Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Δεν ισχύουν ακόμα οι νέες αποφάσεις για τις αναθέσεις μαθημάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ισχύσουν μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Αναστάτωση προκλήθηκε στους εκπαιδευτικούς της Β' θμιας εκπαίδευσης λόγω των αποφάσεων που φέρνουν αλλαγές στις αναθέσεις των μαθημάτων. Οι αλλαγές αυτές ανησύχησαν τους εκπαιδευτικούς καθώς υπήρχε περίπτωση να επαναληφθεί η διαδικασία των αναθέσεων με βάση τα νέα δεδομένα.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής με ενημερωτικό του γνωστοποίησε ότι από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. εκδόθηκε διευκρινιστική οδηγία σύμφωνα με την οποία «οι αποφάσεις αυτές θα ισχύσουν μετά τη δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ. Συνεπώς οι αναθέσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης, δεν υπόκεινται στις ρυθμίσεις των εν λόγω αποφάσεων, αλλά στις έως σήμερα ισχύουσες ρυθμίσεις».

Όσον αφορά το μέτωπο των αναπληρωτών ο κ. Κορδής αναφέρει ότι έχουν απομείνει 470 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημειώνουμε ως news.gr ότι αυτές οι πιστώσεις δεν είναι δεκάμηνες. Δεκάμηνες είναι περίπου 355. Ο κ. Κορδής υπενθυμίζει ότι από τον Τακτικό προϋπολογισμό υπάρχουν και 55000 ώρες για ωρομίσθιους στις δομές της Γενικής Εκπαίδευσης.

Τα κενά στις ΣΜΕΑΕ είναι περίπου 1730 πλήρους και 280 μειωμένου ωραρίου. Στα Μουσικά με αναγωγή πλήρους ωραρίου υπάρχουν περίπου 910 κενά.

«Είναι προφανές ότι με τις πιστώσεις αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Συνεπώς απαιτούνται σε κάθε περίπτωση και νέες πιστώσεις» τονίζει ο κ. Κορδής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.