Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

To σκάνδαλο της Volkswagen κλονίζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

VW - Audi: Δείτε online αν το όχημά σας διαθέτει το ειδικό λογισμικό





Τα εργοστάσια της VW αλλά και της Audi έχουν αναρτήσει στις επίσημες ιστοσελίδες τους εφαρμογή μέσω της οποίας οι κάτοχοι των γερμανικών αυτοκινήτων μπορούν να ελέγξουν άμεσα αν το όχημά τους φέρει το ειδικό λογισμικό μείωσης εκπομπής καυσαερίων.

Μάλιστα στο Link που περιλαμβάνει την ειδική εφαρμογή το εργοστάσιο της VW έχει αναρτήσει και ένα μήνυμα για τους πελάτες της το οποίο αναγράφει χαρακτηριστικά:

«Δεν θα σας κάνουμε να χάσετε χρόνο. Δουλεύουμε σκληρά για μια λύση και θα ενημερώσουμε κάθε πελάτης μας που το όχημά του επηρεάζεται σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, το συντομότερο δυνατό. Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο δρόμο της φώτισης και με συνέπεια οδηγούμαστε στη διαφάνεια. Σας εγγυόμαστε ότι η Volkswagen θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πελατών, των εμπόρων και του ευρύ κοινού.

Το μόνο που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με τη δέουσα ταχύτητα και την επιμέλεια που περιμένετε τώρα από εμάς.»...

Πιέστε εδώ για να μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της VW και πατώντας τον αριθμό πλαισίου του οχήματός σας να ενημερωθείτε αν φέρει το ειδικό λογισμικό μείωσης εκπομπών ρύπων...

Επίσης τονίζεται στην ανάρτηση πως το σύστημα ελέγχει μόνο αριθμούς πλαισίου των αυτοκινήτων Volkswagen και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (εκτός Amarok).

Όλα τα οχήματα, τα οποία κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά, το σύστημα δεν μπορεί να τα ερευνήσει...

Επίσης και η Audi έχει αναρτήσει ειδική εφαρμογή στο σύστημά της ώστε οι κάτοχοι να ερευνούν αν το όχημά τους φέρει το ειδικό λογισμικό μείωσης εκπομπών ρύπων.

Πιέστε εδώ για να δείτε αν το Audi σας φέρει το ειδικό λογισμικό επιλέγοντας το «Fahrgestellnummer prüfen»...

Παράλληλα και στην συγκεκριμένη εφαρμογή της Audi υπάρχει ένα μήνημα προς τους πελάτες που αναφέρει: «Αγαπητέ κύριε ή κυρία, δυστυχώς, υπάρχουν μερικά από τα οχήματα που φέρουν το ειδικό λογισμικό μείωσης ρύπων. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν τίθονται θέματα για την ασφάλεια των οχημάτων ή άλλα προβλήματα. Περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας μπορείτε να βρείτε εδώ. Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε ευχαρίστως με την Audi»...

----------------

Οι ιδιοκτήτες Volkswagen δεν θα πληρώσουν υψηλότερα τέλη στη Βρετανία

Ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους κατόχους ντιζελοκίνητων οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Volkswagen στη Βρετανία που φέρουν το λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους ρύπους στα ντιζελοκίνητα οχήματά της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν θα πληρώσουν υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Στην Βρετανία το ύψος των τελών κυκλοφορίας συνδέεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Η κυβέρνηση προτίθεται να υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες εκείνων των αυτοκινήτων Volkswagen που έχουν ήδη αγορασθεί στην Βρετανία και θα αναλάβει την ευθύνη που της αντιστοιχεί διασφαλίζοντας πως κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν θα επιφορτιστεί με υψηλότερα φορολογικά τέλη ως αποτέλεσμα αυτού του σκανδάλου», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Πάτρικ ΜακΛάφλιν σε ανακοίνωση του.

Η θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Βρετανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα στη χώρα φέρουν το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων για την εκπομπή ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 508.276 αυτοκίνητα Volkswagen, 393.450 Audi, 76.773 Seat, 131.569 Skoda, όπως και 79.838 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, διευκρινίζει η βρετανική θυγατρική της Volkswagen στη σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία δεσμεύεται να διορθώσει γρήγορα την κατάσταση.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.