Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η Σαντορίνη στους ρυθμούς του παρκούρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αθλητές από 21 χώρες βρίσκονται στο νησί.

Αγώνες παρκούρ φιλοξενεί το Σάββατο η Σαντορίνη, με το νέο άθλημα για νέους να βρίσκει την καλύτερη «πίστα» στις στέγες και στις αυλές των σπιτιών του νησιού.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος, η διοργάνωση που εφέτος θα πραγματοποιηθεί στην Οία, είναι πρώτο θέμα για το νησί και ήδη αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του αθλήματος. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει, εικόνες της μαγευτικής Σαντορίνης θα ταξιδεύσουν στο εξωτερικό σαγηνεύοντας τους τηλεθεατές και υποψήφιους επισκέπτες του νησιού.



Πιο εντυπωσιακός και μαζικός από ποτέ, ο φετινός προκριματικός συγκέντρωσε 81 freerunners που ταξίδεψαν από 21 χώρες στο κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης με σκοπό να κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση. Μετά από δυνατά tricks, runs και drops που κόβουν την ανάσα, η κριτική επιτροπή, όπως αναφέρει η διοργανώτρια και χορηγός εταιρία της εκδήλωσης Red Bull, κατέληξε στους 6 αθλητές που ξεχώρισαν και συμπληρώνουν την τελική 18αδα των αθλητών. Νικητές είναι οι: Achraf Dibani από το Μαρόκο, Robert Reese από την Αμερική, Jason Paul από τη Γερμανία, Johan Stahle από τη Σουηδία, Dominic Di Tommaso από την Αυστραλία και Erik Mukhametshyn από την Ουκρανία.

Η επετειακή πέμπτη χρονιά του διαγωνισμού, ο οποίος μεταφέρεται από τη φυσική πίστα του Φηροστεφανίου σε εκείνη της Οίας, περιλαμβάνει τους Top 6 που περάσαν στον τελικό το 2014, 4 άντρες αθλητές και 3 γυναίκες αθλήτριες (η Lynn Jung δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού) που έχουν προκριθεί μέσω του online προκριματικού, και τέλος τους 6 αθλητές που πήραν την πρόκριση μέσω του προκριματικού στη Σαντορίνη.



Στον τελικό του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου, συμμετέχουν οι εξής αθλητές, εκ των οποίων πρωταγωνιστεί και ο έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Κυρσανίδης όπως και ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου ο Λετονός Pavel Petkuns, τον οποίο αποκαλούν και Boss. Επίσης συμμετέχουν οι: Αlexander Baiturin (RUS), Yoann Leroux (FRA), Jesse Peveril (CAN), Alexander Schauer (AUT), Pedro Leon Gomez (ESP), Luci Romberg (USA), Achraf Dibani (MAR), Robert Reese (USA), Jason Paul (GER), Johan Stahle (SWE), Dominic Di Tommaso (AUS), Erik Mukhametschyn (UKR), Mohammed Didi Alaoui (MAR), Dante Grazioli (USA), Pamela Forster (ΑUT), Alfred Scott (USA).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.