Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δραματική η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί, λένε οι εκπαιδευτικοί.

Δυσκολεύονται να λειτουργήσουν τα Ειδικά Σχολεία λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς συνεχίζεται η επί σειρά ετών μη μόνιμη στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής. Κοινή αντίληψη είναι ότι το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και επιβάλλεται να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί, ώστε να μην παρατηρείται κάθε χρόνο η ίδια αδυναμία λειτουργίας των δομών ειδικής αγωγής (σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις, ΚΕΔΔΥ).

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής η οποία συμμετείχε στη διευρυμένη συγκέντρωση φορέων της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης και των γονέων μετά από πρόσκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και έλαβαν μέρος και τοποθετήθηκαν η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., η Δ.Ο.Ε., μέλος της Ο.Λ.Μ.Ε., οι επιστημονικοί φορείς Ε.Ν.Ε.Λ.Ε.Α. και Σ.Α.Τ.Ε.Α. (Σύλλογος αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής), ο αιρετός του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. κ. Κορδής, οι αιρετοί στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής, Διευθυντές Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Τ.Ε.Ε. Ε.Α. , Ειδικών Νηπιαγωγείων & Δημοτικών και πολλοί εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής ενώ από τους γονείς η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων σχολείων της Αττικής και αρκετοί μεμονωμένοι γονείς, ενώ από το αναπηρικό κίνημα η ΕΣΑΜΕΑ και πολλοί άλλοι.

Η κατάσταση όπως καταγράφηκε και ενώ είμαστε τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους, είναι δραματική τα ειδικά σχολεία δυσκολεύονται να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς συνεχίζεται η επί σειρά ετών μη μόνιμη στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής. Κοινή αντίληψη είναι ότι το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και επιβάλλεται να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί, ώστε να μην παρατηρείται κάθε χρόνο η ίδια αδυναμία λειτουργίας των δομών ειδικής αγωγής (σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις, Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα ακόλουθα:

Συστήθηκε συντονιστικό όργανο αντιπροσωπευτικό των συμμετεχόντων για την οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων για την επίτευξη των στόχων.

Σύμφωνα με όλους είναι κοινή απαίτηση για δημόσια δωρεάν Ειδική Εκπαίδευση, με ανοικτά σχολεία όλης της χώρας ώστε κανένας μαθητής με ειδικές ανάγκες να μην μένει στο σπίτι του.

Για το λόγο αυτό προκηρύσσεται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την προσεχή Τετάρτη 30/9/2015 και ώρα 10:00 π.μ.

Τέλος συμφωνήθηκε η διοργάνωση Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών για την επόμενη Δευτέρα 5/10/2015 για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.