Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έζησε 47 χρόνια σε ένα νοσοκομείο που αποκαλούσε... σπίτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

47 ολόκληρα χρόνια είχε περάσει σε ένα δωμάτιο δημόσιου νοσοκομείου στην Προύσα της Τουρκίας ένας 70χρονος Τούρκος ο οποίος απεβίωσε σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Αμπντουλάχ Κοζάν, που υπέφερε από άσθμα και διαβήτη, είχε εισαχθεί για πρώτη φορά σε αυτό το νοσοκομείο το 1968 έχοντας κεφαλαλγίες, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε έναν στρατώνα στην Προύσα.

Έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ το νοσοκομείο καθώς «δεν είχε κανένα άλλο μέρος για να πάει και περνούσε καλά με το νοσηλευτικό προσωπικό» είπαν εργαζόμενοι στο πρακτορείο. Μόλις έπαιρνε εξιτήριο, αυτόματα γινόταν εκ νέου η εισαγωγή του με την ιδιότητα του νέου ασθενούς, εξήγησαν.

«Αποτελούσε μέρος αυτού του νοσοκομείου. Τον προστατεύαμε καθώς διέθετε "πράσινη κάρτα" (σ.σ. το δελτίο που εκδίδουν οι υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης της Τουρκίας για τους άπορους). Δεν καταφέραμε ωστόσο να τον σώσουμε, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τη δεύτερη ημέρα της εορτής του την περασμένη Παρασκευή» αφηγήθηκε ένας από τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.