Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 29.09.2015


Αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, από κοινού με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και άλλους φορείς, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, μετά την ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας, λόγω της τραγικής κατάστασης στην Ειδική Εκπαίδευση.

Η αντιπροσωπεία έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν μαθητές με αναπηρία, γονείς και εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα το θέμα των κλειστών σχολείων. Τόνισε στον υπουργό ότι ήδη από τον Μάρτιο προειδοποιούσε την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και μέχρι και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με αλλεπάλληλα υπομνήματα, προτάσεις και προσπάθειες για συναντήσεις, για τον κίνδυνο τα σχολεία των μαθητών με αναπηρία να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς η Ε.Σ.Α.μεΑ. δικαιώθηκε αφού κανένα μέτρο δεν πάρθηκε.

Ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο της Ε.Σ.Α.μεΑ., τονίζοντας μάλιστα ότι η ευθύνη όπως και το κράτος έχουν συνέχεια. Δεσμεύτηκε ότι από τις 4.000 θέσεις αναπληρωτών που έχουν εγκριθεί και είναι χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα καλυφθούν κενά σε ειδικά σχολεία στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο. Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά της η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζήτησε να είναι αυτή η τελευταία χρονιά που η ειδική εκπαίδευση στελεχώνεται από αναπληρωτές- αυτή η κατάσταση πρέπει να πάψει να υφίσταται.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για μια πιο συστηματική και δομική προσέγγιση για την Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και τα ζητήματα των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Τέλος ο υπουργός δέχθηκε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την Ειδική Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου από την Ε.Σ.Α.μεΑ., για την επεξεργασία βραχυπρόθεσμου προγράμματος αντιμετώπισης των θεμάτων της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Η παράσταση διαμαρτυρίας για την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.