Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

4 σημάδια που φανερώνουν πώς είστε μια κουρασμένη μαμά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, αλλά μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πόσο κουρασμένοι είμαστε και το καταλαβαίνουμε μόνο όταν μας το πουν οι άλλοι.

Αν όμως είστε μανούλα και η κούραση καμιά φορά σας ξεπερνά, κάνετε κακό όχι μόνο σε εσάς και την υγεία σας αλλά και στους γύρω σας. Δυστυχώς οι μαμάδες αγνοούν τις ανάγκες τους και γίνονται πάντα «θυσία» για όλους. Ακόμα χειρότερα, σπάνια ζητούν βοήθεια.

Αυτή όμως η «νοοτροπία» είναι επιζήμια για την ψυχική και σωματική υγεία. Για να το καταλάβετε σκεφτείτε πώς η μητρότητα είναι μια επιχείρηση στην οποία ο διευθύνων σύμβουλος καλείται να αναλάβει ένα τμήμα. Ο καλός όμως διευθύνων σύμβουλος θα προσλάβει έναν manager, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη. Ο εν λόγω διευθύνων σύμβουλος τότε καλείται να βρει προσωπικό και να μοιραστεί τις ευθύνες του. «Διαίρει και βασίλευε» δηλαδή! Χρησιμοποιήστε τον σύντροφό σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας και βασιστείτε και στις δικές τους ανάγκες. Μην ξεχνάτε επίσης πώς η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα!

Δείτε τα σημάδια και πάρτε τα μέτρα σας!

Ξεχνάτε τα πάντα
Σίγουρα, είναι λογικό να ξεχνάτε που και που ορισμένα πράγματα, δεδομένου ότι το μυαλό είναι ίδιο χειμώνα – καλοκαίρι, αλλά όταν αρχίζετε να ξεχνάτε πράγματα συνεχώς σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Συνειδητοποιήστε το νωρίς και ζητήστε άδεια απ’ όλους κι όλα!

Τα βάζετε με τον σύντροφο και τα παιδιά σας
Μήπως τον τελευταίο καιρό παραείστε νευρική; Φωνάζετε στα παιδιά και στο τέλος της ημέρας αισθάνεστε τύψεις και αναρωτιέστε «Μήπως ήμουν υπερβολική; Δεν έπρεπε να τα μαλώσω.»

Ο σύντροφός σας μήπως σας λέει κυκλοθυμική; Μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι. Ίσως να είστε απλά κουρασμένη.

Είστε μονίμως κουρασμένη
Όταν σας βλέπει κάποιος μετά από καιρό σας ρωτάει μήπως είστε κουρασμένη; Έχετε καιρό να απολαύσετε τον ύπνο και το πρωί όταν ξυπνάτε αισθάνεστε αδύναμοι;

Μην αγνοείτε τα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας. Ακούστε το.

Έχετε ελαφρύνει το πρόγραμμά σας ως μαμά
Είστε ο τύπος της μητέρας που μαγειρεύει πάντα τρία γεύματα για την οικογένεια αλλά τον τελευταίο καιρό λέτε «Ας φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους!»

Ήσασταν ο τύπος της μητέρας που καθόταν επί ώρες και έπαιζε με τα παιδιά της αλλά μετά βίας τώρα κάθεστε να παίξετε ακόμα και στην παραλία;

Πηγαίνετε για ύπνο με τύψεις και αισθάνεστε ότι δεν είστε η μαμά που ήσασταν; Αυτά είναι σημάδια κούρασης.

Τι μπορείτε να κάνετε

  • Σταματήστε να λέτε ναι σε όλα.
  • Γιόγκα στο σπίτι.
  • Θεραπεία με ψυχολόγο.
  • Απομακρυνθείτε από την τεχνολογία.
  • Μοιραστείτε τις ευθύνες.
  • Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες.
  • Εκτονώστε το άγχος σας με γυμναστική, περίπατο, χορό κ.α.
  • Ακολουθήστε σωστή και ισορροπημένη διατροφή.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.