Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

8 τρόποι να μειώσετε την χοληστερόλη σας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπερλιπιδαιμία είναι η αύξηση των λιπιδίων ( χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL-χοληστερόλη, LDL- χοληστερόλη ) του αίματος κ αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Η καθημερινή εμπειρία στο εργαστήριο, μας έχει δείξει ότι οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας, άνθρωποι που υποβάλλονται σε ένα συνηθισμένο προληπτικό έλεγχο παρουσιάζουν κάποια μορφή δυσλιπιδαιμίας. Η δυσλιπιδαιμία είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού των λιπιδίων, η οποία όταν συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες κινδύνου (π.χ. κάπνισμα) διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παθογένεια της αθηρωματικής νόσου, αποτέλεσμα της οποίας είναι τα καρδιαγγειακά επεισόδια . Όπως όλοι καταλαβαίνουμε όσο πιο έγκυρα διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί η δυσλιπιδαιμία τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε στην πρόληψη των επεισοδίων αυτών. Η αύξηση των λιπιδίων, που είναι το αποτέλεσμα κακού μεταβολισμού αυτών, ξεκινά από παρά πολύ μικρή ηλικία και είναι σύνηθες στο εργαστήριο σε μικρά παιδιά να βρίσκουμε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκερεδίων. Διεθνείς μελέτες έδειξαν ότι η αθηρωματική νόσος ξεκινά τώρα από την ηλικία των επτά ( 7 ) ετών. Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό, ο πιο συνηθισμένος όμως είναι η διατροφή. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία περιέχονται σε πολλές τροφές τις οποίες όλοι μας καταναλώνουμε καθημερινά συμβάλλουν στην αύξηση της λεγόμενης κακής χοληστερίνης (LDL-χοληστερόλη).

Να πούμε εδώ ότι υπάρχουν και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία από την μεριά τους μειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυτό το σημειώνουμε στο σημείο αυτό μιας και η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια από αυτά. Ιδιαίτερη σημασία έχει να ακλουθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε τη διατροφή αυτή ουτοσώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο. Η μείωση του κινδύνου αυτού με τη διατροφή είναι απαραίτητο να συνδιαστεί και με την αποφύγη άλλων παραγόντων κινδύνου ,που είναι η παχυσαρκία , το κάπνισμα , ο διαβήτης, η αυξημένη κατανάλωση οινοπνεύματος και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Συμπερασματικά να πούμε ότι από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας όσο περισσότερο μπορούμε συμβουλεύοντας τα μικρά παιδιά καθημερινά και προσπαθώντας να γίνει τρόπος ζωής η σωστή διατροφή , η άσκηση και η αποφυγή των παραγόντων κινδύνου. Συνοπτικά θέλουμε να ρίξετε μια ματιά στον πίνακα που υπάρχει στο site μας και που διανέμουμε σε όλους τους ασθενείς μας.




Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.