Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκ από την τραγωδία στο Δαφνί - Όλο το ρεπορτάζ για τους νεκρούς στο ψυχιατρικό νοσοκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ισόγειο μιας πτέρυγας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τη φωτιά έβαλε ένας τρόφιμος του νοσοκομείου ο οποίος ήταν απομονωμένος σε θάλαμο με αφρολέξ στους τοίχους ώστε να μην αυτοτραυματίζεται λόγω της βαριάς κατάστασής του. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους θαλάμους και το νοσοκομείο "πλημμύρισε" με καπνό.





Ως αποτέλεσμα, τρεις τρόφιμοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, οι οποίοι πιθανόν ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους προκειμένου να μη βλάψουν τον εαυτό τους, να βρουν τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις.





Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα και το απόγευμα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

Ο διοικητής της περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Στην πτέρυγα νοσηλεύονταν 17 ασθενείς. Μας είπαν ότι κάποιοι ήταν δεμένοι για δικούς τους λόγους. Δυστυχώς η καταμέτρηση έβγαλε 3 νεκρούς. 2 τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Αττικό και οι υπόλοιποι 12 στην παθολογική του ΨΝΑ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι οι τρόφιμοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν δεμένοι.

«Έγινε διάσωση των τροφίμων και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δεν μπορώ να σας πω αν ήταν δεμένοι, αυτό θα το δείξει η προανάκριση. Όταν διασώζεις 17 άτομα, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος ακριβώς ήταν δεμένος και ποιος όχι».

Δείτε το βίντεο του enikos.gr



Με την αγωνία σχηματισμένη στο πρόσωπό τους, συγγενείς πολλών τροφίμων στο Δαφνί έσπευσαν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν για τη φωτιά που ξέσπασε. Μια γυναίκα δεν άντεξε στο άκουσμα της είδησης για τους τρεις νεκρούς και όπως φαίνεται στο βίντεο του enikos.gr κατέρρευσε.



Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος. Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

----------------

Στην εντατική ο τρόφιμος που έβαλε τη φωτιά στο Δαφνί


Συνεχίζεται η έρευνα για τη φωτιά που ξέσπασε στο Δαφνί το απόγευμα της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις τρόφιμοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που παραλίγο να έχουν την τύχη των τριών τροφίμων, οι οποίοι εξέπνευσαν λόγω των αναθυμιάσεων, νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του ψυχιατρικού νοσοκομείου, στο Θριάσιο και το Αττικό ενώ ο φερόμενος ως δράστης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, νοσηλεύεται φρουρούμενος στην εντατική στη Σωτηρία.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι αυτός που προκάλεσε την πυρκαγιά, βάζοντας φωτιά πιθανότατα σε ένα στρώμα. Βεβαίως διερευνάται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής πως βρέθηκε στα χέρια του αναπτήρας ή κάποιο εύφλεκτο υγρό.

Πρόκειται για έναν νεαρό ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και αρκετό διάστημα, με βάση το άρθρο 69 του ποινικού κώδικα περί ακαταλόγιστου, ενώ έχει διαπράξει και ανθρωποκτονία στο παρελθόν. Ο συγκεκριμένος τρόφιμος βρισκόταν στο τμήμα με τα οξέα περιστατικά και διέμενε μόνος του σε ένα δωμάτιο.

Εκείνη την ώρα στο θάλαμο των 600 τμ, με 17 συνολικά ασθενείς, είχαν βάρδια μόλις δύο νοσηλευτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζονται περίπου δέκα.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών διέταξε ΕΔΕ ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, που μάλιστα μετέβη στο σημείο.

----------------

Δεμένος σε καναπέ ο ένας νεκρός στο Δαφνί


Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φωτιά που ξέσπασε στο Δαφνί το απόγευμα της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις τρόφιμοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το mega, ο ένας από τους τρεις νεκρούς ασθενείς βρέθηκε δεμένος σε έναν καναπέ.

----------------

Εικόνες σοκ από την πυρκαγιά στο Δαφνί


Εικόνες σοκ αντίκρισαν οι πυροσβέστες αλλά και οι εργαζόμενοι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε θάλαμο με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς. Την ίδια ώρα πολλά ερωτήματα δημιουργούνται για το πώς ο φερόμενος ως δράστης της πυρκαγιάς κατάφερε να βρει αναπτήρα ή σπίρτα για να ανάψει την πυρκαγιά. Δείτε το βίντεο του MEGA.





Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr  και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.