Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς πρόστιμο η υποβολή φορολογικής δήλωσης μέχρι και τις 6/9

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια τελευταία σιωπηρή παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την Κυριακή 6/9 στις 24:00 το βράδυ δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κατατεθούν και οι τελευταίες δηλώσεις χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Με εντολή του ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε πολυάριθμα σχετικά αιτήματα φοροτεχνικών δίνει μια τελευταία ευκαιρία 48 ωρών για στην υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων χωρίς να επιβάλλονται τα διαδικαστικά πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. σε όσες δηλώσεις υποβληθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (σ.σ. μέχρι την Κυριακή στις 24:00).

Η μοναδική επιβάρυνση που θα υπάρξει γι΄αυτές τις δηλώσεις -εφόσον φυσικά έχουν χρεωστικό υπόλοιπο- θα είναι, όπως είναι γνωστό η προσαύξηση 0,73% επί του χρεωστικού ποσού του εκκαθαριστικού.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπ. Οικ., σχετικά με τα διαδικαστικά πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. (100, 250 και 500 ευρώ) που ενδεχομένως θα εμφανιστούν μετά την υποβολή των δηλώσεων αυτών (σ.σ. που θα υποβληθούν το Σαββατοκύριακο), θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση μετά τις επερχόμενες εκλογές που θα διευθετεί το εν λόγω ζήτημα.

Όσοι μέχρι και την Δευτέρα δεν έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους θα του επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις ενώ θα χάσουν και το έμμεσο αφορολόγητο των 2.100 ευρώ που ισχύει από πέρσι.

Από τις δηλώσεις που είχαν εκκαθαριστεί μέχρι και χθες το βράδυ 246345 φολογούμενα (ποσοστό 41,88% είναι χρεωστικοί και θα πρέπει να πληρώσουν πρόσθετο φόρο, 1.080.000 φορολογούμενοι (ποσοστό 18,52%) θα πάρουν επιστοφή φόρου και 2345000 φορολογούμενοι έχουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Καταφθάνει και ο ΕΝΦΙΑ

Να υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή έληξε και η προθεσμία για τις διορθώσει του εντύπου περιουσιακής κατάστασης (Ε9) όπου οι φορολογούμενοι είχαν κληθεί να καταγράψουν τις μεταβολές που είχαν από 1/1/2014 μέχρι και 31/12/2014.

Πλέον οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών έχουν μπεί στην διαδικασία καταλογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2015 με τα εκκαθαριστικά για τους 3,5 ιδιοκτήτες ακινήτων να αρχίσουν να αναρτώνται τις επόμενες μέρες.

Φέτος ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις με την πρώτη να λήγει στο τέλος Οκτωβρίου και την τελευταία στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2016.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.