Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Φεστιβάλ για… γερά ποτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γυρίστε τον κόσμο πίνοντας.

Κάθε χώρα που φημίζεται για το εθνικό της ποτό φροντίζει οι επισκέπτες της να το δοκιμάσουν έτσι κι αλλιώς σε κάθε ταξίδι τους. Στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης των τοπικών προϊόντων διοργανώνονται και τεράστια φεστιβάλ όπου τα αλκοολούχα έχουν την τιμητική τους.

Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα στους Γερμανούς με την παράδοση στην μπύρα και γι αυτό είναι οικοδεσπότες σε δεκάδες γνωστά φεστιβάλ μπύρας που μαγνητίζουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με το ουίσκι στη Σκωτία ή το αψέντι στην Ελβετία.

Από τη Γαλλία μέχρι την Κίνα, η αλκοολική ζύμωση και η απόσταξη έχει τη δική της παράδοση και γι αυτό κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν ποικίλα είδη ποτών. Ανεξάρτητα από το εάν προτιμάτε το ποτό σας αποσταγμένο ή ζυμωμένο στα φεστιβάλ που ακολουθούν θα περάσετε αξέχαστες στιγμές.

Αυτά είναι τα πιο γνωστά… αλκοολούχα φεστιβάλ.


Η «μάχη του κρασιού» στην Ισπανία







Η «μάχη του κρασιού» διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου με τους συμμετέχοντες να πετούν ο ένας στον άλλο περίπου 130.000 λίτρα κρασί!

Οι κάτοικοι της πόλης Haro και εκατοντάδες τουρίστες όλων των ηλικιών με νεροπίστολα (γεμάτα κρασί) στα χέρια, κουβάδες και ό,τι άλλο έχουν στη διάθεσή τους επιδίδονται σε ένα μεθυστικό «πόλεμο»… Ο εορτασμός ξεκινά με μια πορεία 7 χιλιομέτρων από τα αμπέλια στο μικρό εκκλησάκι του Σαν Φελίθες στο κέντρο της πόλης.

Pilsner Fest, Τσεχία







Οι κάτοικοι της πόλης Πίλσεν γιορτάζουν κάθε χρόνο την πρώτη παρτίδα της Pilsner Urquell με το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στις 3 Οκτωβρίου, να προσελκύει περίπου 30.000 άτομα.

Από το 2008 μία άλλη Pilsner ζυθοποιεία, η Gambrinus, συμμετέχει και αυτή στους εορτασμούς. Τα προαύλια των δύο ζυθοποιών σχηματίζουν το τέλειο σκηνικό για τις δύο κεντρικές μουσικές σκηνές, ενώ στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν τεράστιοι πάγκοι με παραδοσιακό φαγητό και ταλαντούχους μπάρμεν.

Εβδομάδα κοκτέιλ στο Λονδίνο





Ουσιαστικά δεν είναι ένα παραδοσιακό φεστιβάλ, αλλά για πολλούς Βρετανούς είναι η δικαιολογία για να κυκλοφορούν μεθυσμένοι στους δρόμους του Λονδίνου την πρώτη ή την δεύτερη εβδομάδα Οκτωβρίου.

Τα κοκτέιλ tours είναι το πολυαναμενόμενο κομμάτι της εβδομάδας, όπου όποιος έχει αγοράσει και φοράει το ειδικό βραχιόλι των εκδηλώσεων μπορεί να δοκιμάσει τα καλύτερα κοκτέιλ από τα δημοφιλέστερα μπαρ και εστιατόρια της αγγλικής πρωτεύουσας.

Φεστιβάλ Ουίσκι στο Speyside στη Σκωτία







Στη Σκωτία –πού αλλού- μέσα στις πρώτες μέρες του Μαΐου πραγματοποιείται το πενθήμερο «Spirit of Speyside Whisky Festival», όπου βρίσκονται τα καλύτερα malt ουίσκι στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Glenlivet και Glenfiddich.

Το εν λόγω φεστιβάλ δεν γίνεται σε ένα μόνο χώρο εκδηλώσεων αλλά σε πολλά αποστακτήρια, μπαρ και κάστρα που φιλοξενούν τις περισσότερες 400 χωριστές εκδηλώσεις!

Oktoberfest









Από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ ποτών δεν θα μπορούσε να λείπει το Oktoberfest που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας της τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Διαρκεί 16 ημέρες και αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο. Είναι ένα από τα πιο γνωστά γεγονότα στη Γερμανία και έχει κάθε χρόνο περίπου 5 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Το Oktoberfest είναι σημαντικό μέρος της βαυαρικής κουλτούρας, καθώς διοργανώνεται από το 1810.

Ξεχωριστό τόνο στις εκδηλώσεις δίνουν οι παραδοσιακές ενδυμασίες της περιοχής, τις οποίες φορούν οι Βαυαροί.

Το 2010 συμπληρώθηκαν 200 χρόνια εορτασμού του Oktoberfest. Για την επέτειο, έγινε αγώνας με άλογα και παραδοσιακές ενδυμασίες, την ημέρα των εγκαινίων.

Μάλιστα, μια μπύρα φτιαγμένη ειδικά για την ημέρα (διαθέσιμη μόνο στις τέντες του ιστορικού Oktoberfest), ιπποδρομίες και ένας χώρος-μουσείο, έδωσαν στους επισκέπτες μια εικόνα για το πώς εορταζόταν ο θεσμός πριν από έναν αιώνα.

Γιορτή του Αψέντι – Ελβετία







Στο Μποβερέσε που βρίσκεται στο Ελβετικό καντόνι του Νοσατέλ –απ’ όπου και προέρχεται το συγκεκριμένο αποσταγμένο ποτό- διοργανώνεται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου η γιορτή του Αψέντι. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πηγαίνουν στο μικρό αυτό χωριό για να μάθουν όλα όσα σχετίζονται με το ποτό που υποτίθεται πως παίζει περίεργα παιχνίδια το μυαλό.

Το Αψέντι προέρχεται από την απόσταξη διαφόρων φυτών, όπως των ανθών και των φύλλων του είδους Αρτεμισία το αψίνθιο γλυκανίσου, μαράθου και άλλων βοτάνων.

Grape Harvest Festival - Αργεντινή







Στις αρχές Μαρτίου κάθε χρόνο, πάνω από 20.000 άνθρωποι επισκέπτονται την επαρχία Μεντόζα, το κέντρο της οινοποιίας της Αργεντινής.

Το εθνικό αυτό φεστιβάλ με τους εκατοντάδες χορευτές και καλλιτέχνες αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της χώρας, οι οποίες ξεκινούν με την ευλογία της σοδειάς. Στη συνέχεια ανακηρύσσονται οι 18 βασίλισσες της σοδειάς και οι δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες βγαίνουν στο δρόμο με καρναβαλική διάθεση και πολύ κρασί.

Κάθε μία από τις 18 περιοχές της Μεντόζα ετοιμάζεται από τους πρώτους μήνες κάθε χρόνου για το φεστιβάλ.

Φεστιβάλ μπύρας στο Qingdao της Κίνας









Η Κίνα είναι ο οικοδεσπότης του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας που γίνεται στην Ασία την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου κάθε χρόνο. Χορευτές, συγκροτήματα και φυσικά μπύρες από την Ευρώπη και την Ασία συναντώνται στο Qingdao για το φεστιβάλ αυτό που διοργανώνεται εδώ και 16 χρόνια.

Μετά την τελετή έναρξης ακολουθούν παρελάσεις, διαγωνισμοί ποτού, δοκιμές μπύρας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν αναμνηστικά από τους εκατοντάδες πάγκους από τις ζυθοποιίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

The Great British Beer Festival









Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας της Αγγλίας διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο τον μήνα Αύγουστο.

Στους πάγκους του φεστιβάλ, τους οποίους επισκέπτονται πάνω από 50.000 άτομα, εκτίθενται πάνω από 900 μάρκες με βρετανικές και ξένες μπύρες.

Η γιορτή ξεκινά την Τρίτη στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ωστόσο την πρώτη μέρα ανοίγει τις πόρτες της μόνο για ΜΜΕ και εμπόρους. Την ίδια μέρα ανακοινώνεται η μπίρα που… κερδίζει το πρωτάθλημα και μέχρι το Σάββατο ο χώρος του φεστιβάλ γεμίζει από επισκέπτες.

Εκτός, από μπύρα, στις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος διάφορα συγκροτήματα και διοργανώνονται τα κλασσικά παιχνίδια των pub. Το φεστιβάλ του 2015 διοργανώθηκε από 11 έως 15 Αυγούστου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.