Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Έκκληση αναπληρωτών για τη γνωστοποίηση των κενών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προς την ΟΛΜΕ και τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ.
Επείγουσα έκκληση απευθύνουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιολόγοι προς την ΟΛΜΕ και τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ να ανακοινώσουν τα λειτουργικά κενά όσο αναλυτικά είναι εφικτό και oπουδήποτε στο διαδίκτυο ώστε οι υποψήφιοι έχοντας την κατάλληλη πληροφόρηση για τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά να διαμορφώνουν τις αιτήσεις τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επείγουσα Έκκληση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών προς την ΟΛΜΕ και τους Αιρετούς των ΠΥΣΔΕ

Φέτος για πρώτη φορά, εμείς οι υποψήφιοι αλλά και αιώνιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε αίτηση ξανά και μάλιστα ενώ τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει. Είμαστε συνηθισμένοι όμως από την πρόχειρη και απαξιωτική αντιμετώπιση των παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας που, επί σειρά ετών, ευθύνονται για την αναχρονιστική διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ταλαιπωρία και αβεβαιότητα, για εμάς. Πάντοτε κάναμε τις αιτήσεις μας στα τυφλά. Μερικές φορές μάλιστα υπήρχαν υπόνοιες και, ας είμαστε ειλικρινείς, αποδείξεις ότι μερικοί είχαν άμεση πληροφόρηση για τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά έτσι ώστε να διαμορφώνουν τις αιτήσεις τους εις βάρος άλλων συναδέλφων. Ελάχιστες διευθύνσεις αλλά και αιρετοί λειτουργούσαν με διαφάνεια και αξιοπρέπεια και έκαναν γνωστά τα κενά μέχρι εκεί που γνώριζαν και οι ίδιοι, προς όλους. Η φετινή μας εμπειρία διαφέρει επειδή αυτή τη φορά οι αιτήσεις μας γίνονται ενώ έχουν επικαιροποιηθεί τα κενά μετά τις αποσπάσεις ή πρόκειται να ολοκληρωθούν αυτές οι διεργασίες μέσα στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Με άλλα λόγια κάθε περιοχή και οι υπηρεσίες του υπουργείου γνωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα πραγματικά λειτουργικά κενά.

Πάγιο και λογικό αίτημα των αναπληρωτών αλλά και οποιουδήποτε αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ορθολογική, δίκαιη και διαφανής διαχείριση και λειτουργία του κράτους, ήταν, όταν υποβάλλουμε τις αιτήσεις μας, να δίνεται η όποια δυνατή πληροφόρηση υπάρχει για τα πραγματικά κενά που υφίστανται εκείνη τη δεδομένη, έστω, στιγμή.

Η ευκαιρία που μας δίνεται να ξεκινήσει αυτό τώρα είναι μοναδική.

- Καλούμε την ΟΛΜΕ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ξανά, να υποστηρίξει και να προστατέψει τους αναπληρωτές, ζητώντας από το Υπουργείο να ανακοινώσει αναλυτικά όλα τα λειτουργικά κενά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά ειδικότητα και ανά περιοχή (έστω και ενδεικτικά, όπως άλλωστε έκαναν με τα μόρια στους βοηθητικούς πίνακες αναπληρωτών) ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αναπληρωτές και να έχουν ίσες πιθανότητες μεταξύ τους να προστατέψουν τα δικαιώματά τους. Προτείνουμε επίσης, σε περίπτωση που οι παράγοντες του Υπουργείου δεν μπορέσουν να βοηθήσουν, να παροτρύνει τις τοπικές ΕΛΜΕ να ανακοινώσουν αυτές τα λειτουργικά τους κενά.

- Εμείς, οι ίδιοι μακροχρόνιοι αναπληρωτές, που είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε για άλλη μια φορά το προβληματικό μας εκπαιδευτικό σύστημα με προσωπικές θυσίες (οικονομικές επιβαρύνσεις, οικογενειακές δυσκολίες κ.α.) ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ στην αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και το φιλότιμο των διοικήσεων κάθε δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε αιρετού ΚΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ, κάθε Προέδρου ΕΛΜΕ, καθενός που γνωρίζει, να αναλογιστεί την ευθύνη και να ανακοινώσει τα λειτουργικά κενά της περιοχής του όσο αναλυτικά είναι εφικτό και oπουδήποτε στο διαδίκτυο. Θα τα εντοπίσουμε και θα τα αναδημοσιεύσουμε σε όλες τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες και Φόρουμ, αρκεί να βγουν πριν την παρασκευή 11/9 που λήγει η προθεσμία των αιτήσεων αναπληρωτών. Η δημοσίευση των λειτουργικών κενών, τόσο πριν όσο και μετά την υποβολή των αιτήσεων, θα διασφαλίσει τη διαφάνεια στις επερχόμενες προσλήψεις. Θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε το επιθυμεί.

Μπορείτε να τα στείλετε και σε αυτό το email: anaplirotesbio@gmail.com

Απευθύνουμε έκκληση στους ιθύνοντες του Υπουργείου, που επαγγέλονται διαφάνεια και αξιοκρατία να ενδιαφερθούν για την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την προστασία των δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως έπραξαν με την ανάρτηση του βοηθητικού πίνακα μορίων αναπληρωτών. Δύνανται να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημά μας με το πάτημα ενός κουμπιού, ενέργεια στην οποία δεν έχει τολμήσει κανείς να προβεί μέχρι σήμερα.

Απευθύνουμε έκκληση σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να μην αφήσει να φύγει αυτή η ευκαιρία και να βοηθήσει έστω για μια βδομάδα, την προσεχή, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη και διαφάνεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.