Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Εγκρίθηκε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 01.09.2015


Αρ. Πρωτ.: 2131

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας χθες Δευτέρα 31 Αυγούστου, έχει σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου αμοιβαίας συνεργασίας με στόχους αφενός την ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και αφετέρου την τόνωση της τοπικής οικονομίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2010-2020. Αξίζει να σημειωθεί πώς πρόκειται για τη μοναδική Περιφέρεια μέχρι σήμερα που έχει κινηθεί με τέτοιο τρόπο και η ΕΣΑμεΑ θέλει να εκφράσει την ικανοποίησή της για τον τρόπο που ο Περιφερειάρχης κ. Α. Κατσιφάρας αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία.

Φωτογραφικό υλικό: http://www.esaea.gr/multimedia/photos/01-09-2015-protokollo-synergasias-me-tin-perifereia-dyt-elladas

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να επωφελούνται μέτρων που θα τους εξασφαλίζουν την αυτονομία, την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, και τη συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της περιοχής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπλήρωσε: «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την ΕΣΑμεΑ - την αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και Κοινωνικό Εταίρο της Πολιτείας - ώστε να αναλάβουμε από κοινού ενεργό δράση για τη δημιουργία ποιοτικών συνθηκών σε όλους τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας χωρίς αποκλεισμούς και ιδιαίτερα των πολιτών με αναπηρία».

Κατά την εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος, ανέφερε ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 18,2 % του πληθυσμού της χώρας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία και περισσότερα από τα μισά άτομα βρίσκονται σε ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ η τρέχουσα οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση των ατόμων αυτών.

«Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την ΕΣΑμεΑ περιγράφει αναλυτικά ενέργειες, δράσεις, πρωτοβουλίες και προγράμματα που μπορούν από κοινού να υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Χαροκόπος.

Από την πλευρά της ΕΣΑμεΑ παρέστη ο Ταμίας της κ. Κ. Γαργάλης.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS WORD 2013 (134.67 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.