Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα νηπιαγωγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ελάχιστες έως τώρα πιστώσεις απειλούν τη λειτουργία τους.

Μόνο 823 είναι μέχρι στιγμής οι εξασφαλισμένες πιστώσεις για προσλήψεις νηπιαγωγών μέσω του ΕΣΠΑ, όπως έχει αποκαλύψει το newsbeast.gr με αποτέλεσμα πολλά νηπιαγωγεία να μην ανοίξουν αν δεν εξασφαλιστεί μεγάλος αριθμός πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν οι αριθμοί για προσλήψεις νηπιαγωγών δεν αλλάξουν 14.000 περίπου παιδιά αναμένεται να αποκλειστούν από την σημαντικότερη, αδιαμφισβήτητα και βάση διεθνών μελετών, βαθμίδα εκπαίδευσης των παιδιών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών που σημειώνει ότι τα κενά στους νηπιαγωγούς θα φθάσουν τις 2.000.

Για το όλο θέμα ο ΣΑΝ απέστειλε επιστολή προς την υπηρεσιακή υπουργού Ευφροσύνη Κιάου, ενημερώνοντάς την για τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, επισημαίνοντας παράλληλα πως κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν ΟΛΑ τα Νηπιαγωγεία της Χώρας, με την παράκληση να επιδειχθεί από την υπηρεσιακή υπουργό η δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών:

Αξιότιμη κα Κιάου,

Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η μαθητική κοινότητα και οι γονείς με το άνοιγμα των σχολείων την 11η Σεπτεμβρίου 2015. Η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ δίνει 21.000 εκπαιδευτικά κενά, ενώ κατά δήλωση των απερχόμενων αρμοδίων, οι πιστώσεις από τα κονδύλια ΕΣΠΑ δεν υπερβαίνουν τις 12.000, ενώ κανένα κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν έχει ακόμα διασφαλιστεί. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κενά αυτά (21.000) έχουν υπολογιστεί χωρίς την προσθήκη των αδειών μητρότητας, κυήσεως, ανατροφής, άνευ αποδοχών, κ.α. που κατατίθενται, παραδοσιακά, προς έγκριση την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι την περσινή χρονιά προσελήφθησαν ως αναπληρωτές από πιστώσεις ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΕΣΠΑ. & ΠΔΕ, 1.762 Νηπιαγωγοί ενώ για φέτος οι πιστώσεις δεν υπερβαίνουν τις 823 τη στιγμή μάλιστα που τα κενά, λειτουργικά και οργανικά.

Στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, μετά από τις συνταξιοδοτήσεις, αναμένεται να φτάσουν τις 2.000.

Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όλων, ότι οι τάξεις του Νηπιαγωγείου ΔΕΝ μπορούν να λειτουργήσουν εάν λείπει η/ο Νηπιαγωγός. Δεν είμαστε σαν τις άλλες βαθμίδες που μπορεί, εν μέρει, να καλυφθεί το πρόβλημα. Με μαθηματική λοιπόν ακρίβεια και με βάση τα περυσινά δεδομένα ΔΕΝ θα λειτουργήσουν περί τα 939 τμήματα 1.762 - 823), αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14.000 μαθητές 939 τμήματα Χ 14 μαθητές μ.ο. ανά τμήμα) από την σημαντικότερη, αδιαμφισβήτητα και βάση διεθνών μελετών, βαθμίδα εκπαίδευσης των παιδιών!!!!

Κρίσιμη και κομβική η φετινή χρονιά, που αύριο 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινάει με τους περίπου 90.000 αναπληρωτές όλων των βαθμίδων να μην έχουν, επί της ουσίας, καταθέσει αιτήσεις προτίμησης για την πρόσληψή τους, με τους πίνακες αναπληρωτών ατάκτως αναδιαρθρωμένους μετά από τις ρυθμίσεις Λοβέρδου και με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων να αναμένουν τις εξελίξεις, και τέλος με ανύπαρκτα κονδύλια.

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν ΟΛΑ τα Νηπιαγωγεία της Χώρας. Παρακαλούμε, όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Μετά τιμής
Για το Σ.Α.Ν
Μαρία Σπανού


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.