Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο δήμος Θεσσαλονίκης κάνει διαγωνισμό για το χριστουγεννιάτικο στολισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 200.000 ευρώ.

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την έντονη κριτική που της ασκήθηκε πέρσι για έλλειψη εορταστικού πνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε η διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση «Εορταστικού διάκοσμου» με προϋπολογισμό περίπου 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού σκοπός είναι η ανανέωση του φωτεινού διακόσμου, σε κόμβους, πλατείες και κεντρικές οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την απόσυρση των παλιών, λόγω φθοράς.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, υποστήριξε πως «πρώτο βήμα είναι να πάμε σε μια φωτισμένη πόλη για τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια να επεκταθούμε στις κοινότητες. Η αισθητική είναι πρωτόγνωρη και το μόνο μέλημα μας είναι να προλάβουμε».

Οι νέες κατασκευές θα είναι ελαφρές, χαμηλής κατανάλωσης σε αντίθεση με τις παλαιότερες που ήταν εξαιρετικά ενεργοβόρες.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κρεμαστές μπάλες για τον κόμβο του Δημαρχείου, αλλά και τεχνητά δέντρα, ύψους 9 μέτρων, τα οποία θα στηθούν τόσο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όσο και στον κόμβο Παπαναστασίου με Καραμανλή και στα σημεία της Αριστοτέλους που ενώνονται με Εγνατία και Μητροπόλεως. Επιπλέον, θα διακοσμηθεί η Πλατεία Αριστοτέλους, θα υπάρχουν γιρλάντες και κατασκευές με αστέρια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι κορμοί των δέντρων που βρίσκονται στο Βασιλικό Θέατρο προβλέπεται να διακοσμηθούν με φωτάκια led.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.