Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δύο Έλληνες αστυνομικοί που ζουν με τις καρδιές ενός Σύρου και ενός Γερμανού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με την καρδιά ενός Σύρου μετανάστη ζει εδώ και επτά χρόνια ένας νεαρός αστυνομικός από τη Χαλκηδόνα. Ένας άλλος αστυνομικός, ζει με την καρδιά ενός νεαρού Γερμανού. Τις συγκλονιστικές ιστορίες τους, περιγράφουν στο ΑΜΠΕ σημειώνοντας ότι χάρη στις πολύτιμες δωρεές, όχι μόνο συνεχίζουν φυσιολογικά τη ζωή τους, αλλά αθλούνται και μάλιστα συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες μεταμοσχευμένων.

Με την καρδιά ενός Σύρου

Η περιπέτεια της υγείας του Βασίλη Κορώνα ξεκίνησε το 2006 από ένα απλό κρύωμα, που του κατέστρεψε την καρδιά. Ο ίδιος περιγράφει:



«Από εκείνο το απλό κρύωμα έπαθα οξεία μυοκαρδίτιδα, που εξελίχτηκε σε διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Επειδή τότε ήμουν δόκιμος αστυφύλακας, νοσηλεύτηκα 20 μέρες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν πια να κάνουν τίποτα κι έτσι διακομίστηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου έμεινα μόνο λίγες ώρες, και μετά μεταφέρθηκα στο Ωνάσειο. Ύστερα από μια προσπάθεια για τοποθέτηση ενδοαρτηριακού μπαλονιού, τον Δεκέμβριο του 2006, υποβλήθηκα σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς και τοποθετήθηκε ένα μηχάνημα υποστήριξης της αριστερής κοιλίας, με το οποίο έζησα ακριβώς 15 μήνες και μία εβδομάδα. Αυτό το μηχάνημα ήταν μια 'γέφυρα ζωής' μέχρι να βρεθεί το μόσχευμα. Στις 29 Μαρτίου του 2008 ήρθε το τηλεφώνημα που περίμενα. Έγινε η μεταμόσχευση και από τότε είμαι μια χαρά"

"Η καρδιά ήταν ενός 26 χρόνου Σύρου που είχε έρθει στην Ελλάδα και ζούσε στην Κρήτη με τον ξάδελφό του. Δούλευε σε οικοδομή. Έπεσε κι έπαθε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο ξάδελφός του, σε συνεννόηση με την οικογένειά του, ξεπερνώντας το εμπόδιο της θρησκείας, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του κι έτσι σώθηκα εγώ κι άλλοι τέσσερις άνθρωποι.»

«Το ότι η καρδιά του παιδιού τους, που ήταν μουσουλμάνος, θα χτυπούσε στο στήθος ενός χριστιανού, δεν τους προβλημάτισε καθόλου. Αν, σήμερα, έρχονταν οι συγγενείς του ως πρόσφυγες και μου χτυπούσαν την πόρτα, θα έκανα ό,τι μπορούσα για να τους βοηθήσω, όμως ...δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα, αν ερχόταν η μάνα του κι έβαζε το χέρι της στην καρδιά μου" συνεχίζει ο νεαρός αστυνομικός.

Ο Βασίλης Κορώνας είναι σήμερα στα 29 του, υπηρετεί ως αστυνομικός στα Γιαννιτσά, έχει πια οικογένεια και ένα δίχρονο αγοράκι. Μάλιστα αθλείται και φέτος μετείχε στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων Αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, στην Αργεντινή, όπου ήρθε τέταρτος στο ακόντιο.

"Για μας, τους μεταμοσχευμένους αθλητές, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το έπαθλο όσο το να δώσουμε ένα μήνυμα για τη δωρεά οργάνων. Με τη δωρεά οργάνων σώζονται ζωές, όπως σώθηκε και η δική μου. Τα έπαθλα είναι για την ηθική ικανοποίηση και για την εθνική μας ανάδειξη. Θα πρέπει ο κόσμος να αλλάξει τρόπο σκέψης και να μην πιστεύει όλα αυτά που λέγονται περί δήθεν εμπορίου οργάνων. " προσθέτει ο Βασίλης Κορώνας.

Με την καρδιά ενός Γερμανού

Ο Δημήτρης Αφεντούλης είναι σήμερα 36 ετών, πατέρας δυο παιδιών και ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Στα 23 του, μετά τον θάνατο του πατέρα του, αισθανόταν δυσκολία στην αναπνοή. Ο ίδιος περιγράφει:

"Ο γιατρός μου είπε να κόψω το κάπνισμα, αλλά και πάλι δυσκολευόμουν να αναπνεύσω και πήγα στο Παπανικολάου, όπου έκανα μια ακτινογραφία. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχα προσβληθεί από τον ιό κοξάκι και ότι πειράχτηκε η καρδιά μου. Πράγματι, πριν από ένα μήνα, είχα περάσει μια ίωση, αλλά δεν πήρα ούτε αντιβιοτικά, ούτε κανένα φάρμακο, γιατί ήμουν νέος, δεν έδωσα σημασία και το άφησα να περάσει έτσι και φυσικά δεν πρόσεχα και κάπνιζα κιόλας. Αυτή η ίωση μου διέλυσε την καρδιά και με βάλανε πρώτο στη λίστα για μεταμόσχευση. Από τις 2 Ιανουαρίου 2002 μέχρι τον Ιούνιο νοσηλεύτηκα. Όμως η κατάστασή μου χειροτέρευε και είχαν αρχίσει να επηρεάζονται και τα νεφρά μου. Μου δίνανε μια βδομάδα ζωής κι έτσι με αεροπλάνο διακομίστηκα σε νοσοκομείο στη Γερμανία, όπου σε μια βδομάδα βρέθηκε μόσχευμα και έγινε η μεταμόσχευση.»

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι η καρδιά προερχόταν από έναν Γερμανό που ήταν ίδιας ηλικίας με μένα και σκοτώθηκε σε τροχαίο. Έμεινα στη Γερμανία πέντε μήνες. Τον πρώτο χρόνο μετά τη μεταμόσχευση, είχα δυο απορρίψεις του μοσχεύματος, αλλά με φάρμακα ανατράπηκαν. Η πλήρης αποκατάσταση επιτεύχθηκε μετά από ενάμιση χρόνο. Στη συνέχεια παντρεύτηκα απέκτησα παιδιά, συνεχίζω κανονικά τη ζωή μου και γιορτάζω δυο φορές το χρόνο τα γενέθλιά μου, μία φορά την ημερομηνία που γεννήθηκα και μία φορά στις 29 Ιουνίου, που είναι η ημέρα που ξαναγεννήθηκα χάρη στη μεταμόσχευση»

«Η μεταμόσχευση είναι ένα θαύμα. Το ότι βρέθηκε μια καρδιά και ζω είναι ένα θαύμα. Ο μεταμοσχευμένος, από εκεί που ήταν με το ένα πόδι στον τάφο, επανέρχεται στη ζωή και συνεχίζει να ζει ως κανονικός άνθρωπος. Μετά τη μεταμόσχευση, ο καρδιολόγος μου, μού συνέστησε να γυμνάζομαι. Γυμναζόμουν πριν παντρευτώ, αλλά μετά τα παράτησα. Πέρσι πήγα στο Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων, που έγιναν στη Λιθουανία, όπου ήρθα πρώτος στο 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης και 3ος στο άλμα εις μήκος. Φέτος πήγα στην Αργεντινή στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων αθλητών, όπου δεν πήρα κάποια διάκριση, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί στους αγώνες αυτούς πηγαίνουμε πρώτον για να δώσουμε το μήνυμα για τη δωρεά οργάνων και δεύτερον για τη χώρα μας.»


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.