Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Πώς πολεμούν οι χριστιανοί δημιουργιστές τους επιστήμονες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θρησκεία και επιστήμη αναμετρώνται στο πεδίο της εξέλιξης.

Με τον όρο «δημιουργισμό» αποκαλούμε την ψευδο-επιστημονική αντίληψη κατά την οποία η δημιουργία του Σύμπαντος και της ζωής στη Γη οφείλεται στη θεϊκή δημιουργία του «ευφυούς σχεδιασμού».

Και βέβαια όλα τα στάδια της θεϊκής βούλησης περιγράφονται στα ιερά κείμενα της χριστιανοσύνης, με την Επιστήμη της Δημιουργίας να υποστηρίζει αφενός μεν ότι οι ιστορίες της Βίβλου αποτελούν ακριβείς περιγραφές της κοσμογονίας και κοσμολογίας, αφετέρου ότι οι παραδεδομένες επιστημονικές θεωρίες για την προέλευση του Σύμπαντος και την καταγωγή της επίγειας ζωής είναι πλασματικές και κατάφωρα ασύμβατες με τις θεόπνευστες και εξ αποκαλύψεως αλήθειες.

Κύρια συστατικά του δημιουργισμού είναι η απόρριψη της εξελικτικής επιστήμης και η βεβαιότητα ότι η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη αποτελούν ιστορικά και επιστημονικά συγγράμματα με κύρος αναντίρρητο.

Οι οπαδοί του δημιουργισμού συνηθίζουν να διαστρεβλώνουν συστηματικά τα πορίσματα της εξελικτικής επιστήμης, καθώς τα επιστημικά σχήματα δεν χωρούν στις καλοβαλμένες μεταφυσικές αλήθειες τους. Χρησιμοποιώντας ύποπτα βιβλικά μαθηματικά, επιμένουν ότι ο κόσμος έχει δεν έχει ηλικία 10.000 ετών, μεταφέροντας ταυτοχρόνως τη μάχη σε μια σειρά από πεδία που θεωρούν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κριτική στην επιστήμη και τον Ορθό Λόγο…

Ο Νεάντερνταλ



Το συνεχές εξελισσόμενο καθεστώς του Νεάντερνταλ από την επιστήμη, αν ήταν νοήμονας δηλαδή ή όχι, λειτουργεί στη συλλογιστική του δημιουργισμού ως δικαίωση! Οι επιστημονικές διαφωνίες για το πώς εξελίχθηκαν τα γήινα είδη (και όχι για το αν εξελίχθηκαν) είναι βούτυρο στο ψωμί των επιστημόνων της Δημιουργίας, αν και στο εσωτερικό της ψευδο-επιστημονικής κοινότητας συντελέστηκαν επίσης εννοιολογικές αλλαγές.

Οι δημιουργιστές πιστεύουν πια ότι ο Νεάντερνταλ ήταν αρχαίος άνθρωπος, πιθανότατα μια από τις ανεξάρτητες φυλές που διαιρέθηκαν από τη Βαβέλ. Θεωρούν ότι η όλη συζήτηση για τα στάδια εξέλιξης του ανθρώπου είναι απλό κατασκεύασμα των δαρβινιστών, εξηγώντας τις μεταλλαγές των ανθρώπινων σκελετών που έχουν βρεθεί με όρους ασθενειών και διατροφικών περιορισμών.

Η εξελικτική θεωρία της φυσικής επιλογής απορρίπτεται έτσι στο σύνολό της καθώς το πράγμα έγινε έτσι όπως το θέλησε ο Θεός στη Βίβλο. Οι δημιουργιστές διατείνονται με στόμφο ότι αδυνατούμε να καταλάβουμε τη Δημιουργία, μιας και ο Δημιουργός χρησιμοποίησε διεργασίες οι οποίες δεν βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη πουθενά στο γνωστό σύμπαν. Κι έτσι οι επιστήμονες θεωρούν σήμερα τον Νεάντερνταλ ξεχωριστό είδος, αν και οι χριστιανοί αντίπαλοί τους διατείνονται ότι ήταν τόσο άνθρωπος όσο και οποιοσδήποτε άλλος…

Η εξαφάνιση των μαμούθ



Όπως και με κάθε μαζική εξαφάνιση, το τι συνέβη ακριβώς στα μαμούθ παραμένει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας, σε κάτι που ακόμα και οι δημιουργιστές δεν μπορούν να διαφωνήσουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Επιστήμη της Δημιουργίας ξέρει τον λόγο και τίποτα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό: τα μαμούθ πνίγηκαν κατά τον Κατακλυσμό του Νώε! Ή μάλλον, κατά την εξέλιξη της δικής τους θεωρίας, πέθαναν πιθανότατα μετά τον κατακλυσμό, κατά το τέλος της περιόδου μιας νέας εποχής παγετώνων.

Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία, μετά τον Νώε τα ηφαίστεια της Γης πήραν μπροστά και δημιούργησαν συνθήκες πολικού ψύχους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα μαμούθ να εξαπλωθούν στα βόρεια του πλανήτη μας, αν και 600 χρόνια αργότερα η περίοδος των παγετώνων έληξε και πήρε μαζί της τα μαμούθ.

Πρόβλημα στη θεωρία τους θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι παρουσιάζει η συνύπαρξη ανθρώπου και μαμούθ, μιας και οι παραστάσεις στα σπήλαια και η χρήση των οστών τους από τον άνθρωπο είναι αναντίρρητη, αν και στη συλλογιστική των δημιουργιστών καμία επιστημονική κριτική δεν χωρά. Μόνο το αντίθετο…

Ο σχηματισμός του κάρβουνου



Η παραδοσιακή επιστήμη επιμένει ότι οι γαιάνθρακες σχηματίζονται από καταπλακωμένη βλάστηση, η οποία μέσα στα πετρώματα ενανθρακώνεται από τον συνδυασμό πίεσης, θερμοκρασίας, νερού και χρόνου φυσικά. Αν όμως τα κάρβουνα χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστούν, τότε η Γη δεν μπορεί να είναι ηλικίας μερικών χιλιάδων ετών. Σωστά; Λάθος, αν είσαι δημιουργιστής.

Εδώ οι επιστήμονες της δημιουργίας ερεύνησαν τον σχηματισμό των γαιανθράκων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα μα όλα τα κοιτάσματα σχηματοποιήθηκαν ταυτοχρόνως και αστραπιαία. Άκου εκατομμύρια χρόνια! Ήταν και πάλι ο Κατακλυσμός του Νώε που τα έκανε όλα, καθώς οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για την ακαριαία καταστροφή των δασών και την άμεση δημιουργία κάρβουνου από δισεκατομμύρια θαμμένα δέντρα.

Η επιστήμη απαντά πάλι ότι έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις ήδη από τον 19ο αιώνα και αυτός ο αστραπιαίος σχηματισμός των γαιανθράκων δεν έχει απαντηθεί πουθενά και ποτέ. Αν όμως θέλει ο Θεός, όλα γίνονται, ανταπαντούν οι δημιουργιστές στέλνοντας περίπατο τη λογική αντιπαράθεση επιχειρημάτων…

Τα ασβεστολιθικά σπήλαια



Είπαμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα των δημιουργιστών είναι τα πράγματα που παίρνουν εκατομμύρια χρόνια για να φτιαχτούν. Όπως τα ασβεστολιθικά σπήλαια δηλαδή, το μοναδικό αυτό φαινόμενο που δημιουργείται από τα όξινα υπόγεια ύδατα που διαβρώνουν τον ασβεστόλιθο και χρειάζεται μυριάδες χρόνια για να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός τους. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι επιστήμονες, καθώς οι γεωλόγοι της Επιστήμης της Δημιουργίας θεωρούν ότι ο ασβεστόλιθος διαβρώνεται πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουν οι επιστήμονες, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και τεράστια σε έκταση σπήλαια μπορούν να σχηματιστούν μόλις σε μια χρονιά!

Και βέβαια δεν είναι η υπομονετική διάβρωση του ασβεστόλιθου που τα δημιουργεί, αλλά σχηματοποιήθηκαν εξαιρετικά γρήγορα μετά τον Κατακλυσμό του Νώε! Οι εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες δεν έχουν λοιπόν παρά μερικές χιλιάδες χρονάκια στην πλάτη τους και ήταν σαφώς άλλη η διαδικασία διαμόρφωσής τους…

Οι δακτύλιοι του Κρόνου



Οι δακτύλιοι του Κρόνου παραμένουν ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ηλιακού μας συστήματος, αν και οι δημιουργιστές τους επιστρατεύουν για να αποδείξουν ότι το Σύμπαν είναι νεότερο απ’ όσο νομίζουμε. Με τις φωτογραφίες που έστειλαν πίσω στη Γη οι αποστολές του Voyager, όλοι είδαμε ότι ο Κρόνος περιβάλλεται από μια ολόκληρη σειρά δακτυλίων και διαστημικών συντριμμιών.

Αυτό που δεν μας έδειξαν βέβαια οι φωτογραφίες είναι το από οπού προήλθαν αυτές οι διαστημικές πέτρες και οι επιστήμονες έχουν μερικές θεωρίες, αν και οι δημιουργιστές πρέπει πάση θυσία να αποδείξουν την άποψή τους για ένα νεαρότερο σύμπαν. Οι αστρονόμοι πιστεύουν λοιπόν ότι οι δακτύλιοι του Κρόνου είναι κάπου 4,4 δισεκατομμυρίων ετών, με τους δημιουργιστές να δίνουν στην υπόθεσή τους αληθοτιμές της τάξης της μίας στα 30 δισεκατομμύρια! Παρά ταύτα, στατιστικά απίθανα πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα στο Σύμπαν…

Τα ζωντανά χρώματα των αυγών των δεινοσαύρων



Οι δημιουργιστές περνούν πράγματι δύσκολες ώρες στην οδύσσειά τους να υποστηρίξουν επαρκώς τις περίεργες θεωρίες τους και οι δεινόσαυροι αποτελούν μεγάλο αγκάθι στη συλλογιστική τους. Αν και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου τους, τα αυγά των δεινοσαύρων είναι η καλύτερη απόδειξη των θεωριών τους! Όταν λοιπόν γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στην Κίνα απολιθωμένα αυγά δεινοσαύρων σε χρωματισμούς μπλε-πράσινου, το γεγονός χαιρετίστηκε ως σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη κάνοντας ταυτοχρόνως τους δημιουργιστές να τρίβουν τα χέρια τους.

Κι αυτό γιατί η Επιστήμη της Δημιουργίας υπέδειξε τις έντονες χρωστικές των αυγών -χολοπρασίνη και πρωτοπορφυρίνη- ως το στοιχείο εκείνο που δεν θα μπορούσε να είναι ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Σύμφωνα με την οπτική τους, οι χημικοί δεσμοί των χρωστικών δεν θα μπορούσαν να διατηρηθούν για τόσο χρόνο και στο πλαίσιο της διατήρησης της εντροπίας, οι επιστήμονες είναι υποχρεωμένοι -ισχυρίζονται- να αποδεχθούν ότι τα αυγά των δεινοσαύρων είναι σαφώς νεότερα.

Οι παλαιοντολόγοι βέβαια, πριν παρατήσουν την επιστήμη τους και στραφούν στις θεϊκές και υπερφυσικές εξηγήσεις του κόσμου, αντιγυρίζουν ότι απολιθωμένες χρωστικές έχουν ξαναβρεθεί και δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να επιβιώνουν στον χρόνο…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.